KŪRYBOS ŠVENTĖ TAU

0
16
1 DSC04990

Kūryba – dalijimasis nuostabiais sielos atsivėrimais – visada domina ir žavi. O ypač, jei ji ne tik džiugina, bet ir telkia, vienija kelių kartų žmones. Gražų to pavyzdį patyrėme susitikimo su Zarasų Trečiojo amžiaus universiteto klausytojais metu: kartu su Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniais ir TAU vadove Nadiežda Matušova pristatėme mūsų krašto literatės Janinos Vaičiūnienės lyrikos rinktinę „Mano turtas“.

Šios autorės eilėraščiuose – nuoširdus, atviras jausmas ir išgyventas, širdimi palytėtas žodis, prabylantis apie tai, kas amžina, tauru, kas įprasmina žmogaus gyvenimą. Tokia ir šių eilių autorė Janina Vaičiūnienė – nuoširdi, atvira, mokanti kasdienybėje pasilenkti, apglėbti širdimi, rankomis ir mintimis tai, kas tikra, gera, gražu, tuo dalytis. Klausėmės romantiškų jausmų, sklandaus, lengvo rimo kupinų eilėraščių, kurių tematika – jaunystė, tėviškės prisiminimai, meilė, jos ilgesys. Skambėjo ir muzika – ją dovanojo mūsų gimnazistės Airinga Šapalaitė, Gilmė Dainytė ir Diana Boriak. Merginos mielai atliko savo kūrybos dainų, o susitikimui besibaigiant dainavome visi, tądien susirinkusieji. Dainavome nuoširdžiai, džiugiai dalindamiesi šypsenomis ir sielos turtais vieni su kitais.

Renginio vedėja Gitana Kavaliauskaitė

Nuotraukos autorės

1 DSC04993

1 DSC05003

1 DSC05006

1 DSC05014

1 DSC05389

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite