KUR IR KAIP PARDUOTI VERSLĄ?

0
41
verslas

Turite verslą, kuris iš Jūsų reikalauja daugiau pastangų ir laiko, jėgų, nei norite jam skirti arba nei jis duoda grąžos? Tokiu atveju siūlome pagalvoti apie jo pardavimą. Šiais laikais tai padaryti yra labai paprasta, o vis daugiau žmonių renkasi naujo verslo pirkimą, o ne steigimą, kadangi tai yra kur kas paprasčiau.

Džiugu ir tai, kad verslo pardavimas Lietuvoje yra ne tik kad įteisintas, tačiau ir visas procesas yra labai greitas ir paprastas. Tiek tam, kuris planuoja pirkti, tiek tam, kuris planuoja pardavimą. Kur kas svarbiau yra tinkamai pateikti skelbimą arba ieškoti tokio verslo, kuris tenkina Jūsų poreikius. Kadangi dokumentų tvarkymas yra tik mažas formalumas.

Kur parduoti verslą?

Visada geriausias ir paprasčiausias būdas atsisveikinti su verslu ir tuo pačiu rasti pirkėją, kuriam rūpi Jūsų apsiūlymai – naudotis skelbimų puslapiais, kurie yra specializuoti būtent tokios veiklos puoselėjimui. Dažniausiai jų moto: „Perku parduodu verslą“, tad ras reikalingą informaciją ir tie, kurie parduoda, ir tie, kurie perka.

Kai kurie talpina skelbimus į internetinius puslapius, kurie skirti bet kokio daikto arba paslaugos pardavimui. Geriau – nei nieko, tačiau dažniausiai tokie verslai labai sunkiai suranda savo pirkėją, kadangi paprasčiausiai tokio tipo puslapiuose lankosi gana mažai žmonių, kurie būtų suinteresuoti tuo, ką Jūs siūlote. Juk jeigu jie ieško dėvėto dulkių siurblio, net ir netyčia pamatę, kad siūlomas patrauklaus verslo pirkimas, maža tikimybė, kad puls pirkti. Kodėl? Kadangi jiems galbūt net nėra tai aktualu arba jie neturi investicijų, kurios būtų reikalingos verslo įsigijimui arba jo plėtojimo pradžiai, kol pastarasis pradės „nešti“ pajamas.

Daugelis tokių internetinių puslapių, kurie siūlo talpinti verslus, paprasčiausiai net neprašo jokio užmokesčio už tai, kad Jūsų skelbimas bus čia. Taigi, laimite bet kuriuo atveju. Tik svarbu tinkamai ir tuo pačiu patraukliai pateikti skelbimą, kad kuo daugiau žmonių susidomėtų Jūsų pateiktu pasiūlymu.

Kaip parduoti verslą?

Verslo pardavimo žingsniais yra labai paprasti. Pats pirmas yra tinkamas skelbimo pateikimas. Jeigu talpinate skelbimą internetiniame puslapyje, kur parduodami būtent verslai, didelė tikimybė, kad čia yra patrauklus šablonas, kuriame tereikia suvesti pačią pagrindinę info apie verslą ir tuo pačiu laukti, kol susidomėjęs žmogus su Jumis susisieks.

Keli patarimai, kurie padės Jums tinkamai parašyti skelbimą – žemiau.

  • Pirmiausia siūlome pateikti sumas, kurios apima verslo pardavimą. Kai kurie nėra linkę labai konkrečiai pateikti skaičius. Konkrečiai dažniausiai ir nereikia, tačiau bent jau preliminariai tikrai būtina. Juk tik tokiu atveju žmogus gali būti tikras, kad tam tikras verslas yra įkandamas. Taip pat palikite ribas, kurios lieka derėjimuisi.
  • Antrojo žingsnio metu reikia labai detaliai aprašyti verslą. Tai yra – ką tiksliai jis siūlo. Nors dažniausiai apsilankius internetiniame puslapyje kiekvienas gali susidaryti bazinius informacijos paketus, tačiau ir Jūsų, kaip pardavėjo aprašas, yra labai svarbus.
  • Taip pat reikia nurodyti biudžeto apskaitos rezultatus. Taigi – kiek buvo uždirbta, kokios pajamos arba net koks pelnas su tam tikrais kaštais pasiekiamas per metus.
  • Daugelis pardavėjų nurodo ir reklamos įkainius arba tiksliai – kokia reklama buvo atlikta. Štai labai gera yra SEO optimizacija arba Google ads, kuri padeda pasiekti tikslinius klientus. Dažniausiai greta aprašymo svarbu patiekti ir rezultatus, skaičius, kurie padeda matyti kas ir kaip.
  • Kai kurie prideda ir nuotraukas, jeigu tai yra svarbu. Tai labai padeda žmogui susidaryti nuomonę apie patalpas, kuriose vykdoma veikla ir panašiai.
  • Svarbu pasirūpinti ir dokumentais. Ypač tokiu atveju, kai yra nuomojamos patalpos ir kitais atvejais.
  • Žinoma, reikia nurodyti kontaktus, kuriais svarbu kreiptis, kai kyla kokie nors klausimai arba kai žmogus galvoja, kad galbūt ir pirks tam tikrą verslą.
  • Visada galima palikti komentarus, kirų žmonių nuomones apie Jūsų verslą. Nors dažniausiai jos yra prieinamos viešai, tačiau daugelis galimų pirkėjų paprasčiausiai negaišta laiko ieškodami. Juk jiems tenka peržiūrėti labai daug variantų. Galite ne tik sutaupyti jiems laiko, tačiau taip pat ir parodyti, kad esate patys geriausi. Tik reikia rodyti tik tikrus komentarus, kuriuos patikrinus matyti, kad jie yra realūs.

Svarbiausia yra pateikti kuo daugiau informacijos. Tai yra pats pirmas žingsnis ne tik link greito, tačiau ir sėkmingo pardavimo. O šiuo atveju tai dažniausiai yra ir gera, pirminė kaina, kurios buvo siekiama. Galiausiai, taupykite savo ir kitų laiką – konkretizuokite pasiūlymus.

Verslų pirkimo tendencijos

Pastebima, kad dažniausiai daugiausia dėmesio sulaukia tie verslai, kurie yra didžiuosiuose šalies miestuose. Skelbimai: „Parduodu verslą Kaune arba parduodu verslą Vilniuje“ – ypač dažni. Ir tai yra normalu. Paprasčiausiai didžiuose šalies miestuose gyvena daugiausia žmonių, tad dažniausiai galima kur kas paprasčiau pasiekti savo klientą ir tuo pačiu turėti būtent pelningą verslą.

Visgi, svarbu, kad vis daugiau žmonių nusprendžia puoselėti verslus internete, kurie suteikia galimybę visiškai atsiriboti nuo miesto ir tuo pačiu dirbti ten ir tokiu metu, kai Jums labiausiai tinka. Dažniausiai tokio tipo verslai net kainuoja kur kas pigiau, kadangi nereikia jokių patalpų, jokių įrankių. Žinoma, kainuoja idėja, prekinis vardas, kuris gal būti jau ne vienerius metus aktyviai puoselėjamas ir panašiai. Tačiau kai yra didelis noras ir pastangos – net ir ta maža investicija gali virsti dideliu verslu, kuris vėliau kelsis į tam tikras patalpas ir leis siekti kuo daugiau.

Dokumentacijos tvarkymas

Dažniausiai dokumentų tvarkymo niuansais labiausiai rūpinsitės, kurie planuoja pirkti verslą. Jie samdyti net buhalterius, kurie padeda kur kas paprasčiau vesti apskaitą ir tuo pačiu matyti – kokia yra įmonės situacija. Tai yra patogu tiems, kurie parduoda, tai yra jums, kadangi dažniausiai nereikia skirti daug laiko smulkmenoms.

Visgi, svarbu, kad dokumentai būtų sutvarkomi tinkamai. Tik tokiu atveju ateityje bus galima išvengti bet kokių galimų nesklandumų. Kai kurie verslininkai, kurie parduos savo verslus, pastebi, kad labai dažnai pirkėjai prašo neperrašyti verslo, pirmiausia susimokėti ir panašiai. Nors tai gali atrodyti patrauklu, tačiau jokiu būdu siūlome tai nedaryti. Viskas turi būti legalu ir oficialiu. Tik tokiu atveju verslo pardavimas bus sėkmingas žingsnis. Galiausiai, viską reikia atlikti su notaru, kuris ir įtvirtina, kad viskas atlikta tinkamai. Tik tokiu atveju, kai parašai ne tik apdėti, tačiau ir specialistas patvirtina jų juridinę galią – abi pusės gali būti ramios, kad nuo šiol veikla bus vykdoma kito žmogaus rankose.

Verslo pardavimas tikrai yra gana greitas ir tuo pačiu gana paprastas procesas. Tad jeigu jums norisi tarti sudie veiklai, kurie nebeneša nei pajamų, nei laimės – šiuo metu tai yra geriausias laikas padaryti, kadangi dažniausiai rasti interesantą nebus labai sunku.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite