GERA, KAI YRA UŽ KĄ DĖKOTI

0
39
RB 07896

Gimnazijos kasdienybė – pamokos, išvykos, kontroliniai ir namų darbai, o tikslas – žinios, gerai išlaikyti brandos egzaminai. Ir bendravimas, mokinių saviraiška, drąsa dalyvauti įvairiose veiklose mokykloje ir už jos ribų. Keleri metai gimnazijoje pralekia labai greitai ir, regis, netikėtai gegužė pakviečia visus stabtelėti: tėvus, jų vaikus, tapusius abiturientais, mokytojus, net miesto bendruomenę. Sustoti ir apžvelgti nuveiktus mokinių darbus, kol dar nenuskambėjo paskutinis skambutis. Todėl Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje buvo sumanyta rengti tradicinį Padėkų vakarą, skirtą abiturientams ir visiems, besidžiaugiantiems jų prasminga veikla ir pasiekimais.

Gegužės 10 d. vakarą gimnaziją puošė daug gėlių, šypsenų ir gražių padėkos žodžių bei palinkėjimų 92-os laidos abiturientams – gabiems ir savimi pasitikintiems, pilietiškiems, kūrybiškiems jauniems žmonėms. Šiemet Padėkų vakaras buvo ypač laukiamas – juk dėl pandemijos šventė nevyko jau porą metų. Apie atgaivintą prasmingą šios šventės tradiciją kalbėjo gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius. Jis dėkojo abiturientams už muzikinius gebėjimus, aktyvią veiklą gimnazijoje, dalyvavimą ir laimėjimus respublikiniuose konkursuose ir įteikė specialiąsias padėkas grupei muzikuojančių gimnazistų: Danieliui Bobkovui, Dianai Boriak, Gilmei Dainytei, Adomui Mechovičiui. Už pasiekimus sporte, gimnazijos vardo garsinimą padėkas gavo visas būrys sportininkų, o specialiosios padėkos įteiktos Pijui Vaitoniui ir Vitalijui Stepui Lysovui. Įvertinta ir abiturientų projektinė, meninė-kūrybinė veikla bei iniciatyvos, o specialiąsias padėkas gavo Laura Vasilevskytė ir Emilija Račkauskaitė. Abiturientai taip pat apdovanoti už meninius-kūrybinius gebėjimus, aktyvią veiklą gimnazijoje, specialiosiomis padėkomis įvertinti Eimantas Raštutis ir Gintarė Juškėnaitė. Dėkota už labai gerą ir puikų mokymąsi, specialiąsias padėkas gavo Rėja Šatrovaitė, Šarūnė Šablinskaitė, Eglė Beinaraitė, Saulė Kaziliūnaitė ir Eivinas Bieliauskas.

O kur dar svečių šilti žodžiai ir dovanos – tądien jų buvo gausybė. Gimnazistus sveikino Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, LR Seimo nario Algimanto Dumbravos patarėja Regina Račkauskienė, Zarasų parapijos klebonas kunigas Vydas Juškėnas. Daugybę gražių linkėjimų išsakė abiturientų pirmosios mokytojos ir Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos auklėtojos, o abiturientų veidai pražydo šypsenomis išgirdus Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos mokytojos Vandos Politaitės žodžius „mano auksiukai“. Sportininkais džiaugėsi Zarasų Sporto centro treneriai, pilietiškais gimnazistais – Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnė. Kūrybiškiems gimnazistams dėkojo Zarasų viešosios bibliotekos direktorė Danutė Karlienė ir pavaduotoja Jolanta Lementauskienė, Zarasų kultūros centro bei jaunimo organizacijų atstovai Ramūnas Keršys, Erikas Černovas, Zarasų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Gintarė Laurikėnienė. ZKC vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Čiūta“ vadovė Diana Skvarčinskaitė sveikino liaudies dainą pamilusius gimnazistus. Buvo perduoti nuoširdūs Trečiojo amžiaus universiteto vadovės Nadieždos Matušovos palinkėjimai ir padėkos. Geros kloties abiturientams linkėjo Zarasų rajono savivaldybės švietimo ir kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vida Markevičienė, Zarasų P.Širvio progimnazijos direktorė Aldona Navickienė. Gal ne visi suspėjo padėkoti – renginys buvo ilgas ir nuotaikingas, dauguma abiturientų (ypač šaunieji muzikantai Gilmė, Diana, Adomas) į sceną kopė keletą kartų… Ir ne tik atsiimti apdovanojimų – miela buvo dar kartą pasiklausyti jų atliekamų dainų.

Vyresniuosius draugus savo kūrybos dainomis tąvakar palydėjo jaunieji mokytojo Gražvydo Gasparavičiaus ruošiami muzikantai, o renginio vedėjai Silvija ir Tautrimas linkėjo siekiais kilti į aukštumas, į svajingą pasaulį ir pro rytmečio vartus išeiti jaukesniems, aukštesniems, besidalijantiems šviesa ir gėriu. Padėkų vakaras – puiki galimybė pajusti, koks svarbus prasmingas buvimas drauge ir nuoširdžiai ištartas „ačiū!“

Gitana Kavaliauskaitė

Nuotraukos autorės

RB 07899

RB 07913

RB 07923

RB 07941

RB 07950

RB 07955

RB 07964

RB 07976

RB 07988

RB 07991

RB 07996

RB 08020

RB 08027

RB 08030

RB 08037

RB 08054

RB 08092

RB 08100

RB 08123

RB 08133

RB 08150

RB 08156

RB 08183

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite