NEĮGALIŲJŲ SPORTO ŠVENTĖ UTENOJE

0
20
1

Š. m. liepos 19 d. Utenos daugiafunkciniame sporto centre įvyko regioninės XIV Lietuvos neįgaliųjų draugijos atrankinės sporto žaidynės. 

Šventės atidarymą paskelbė ir susirinkusius pasveikino Utenos neįgaliųjų draugijos pirmininkė Sandra Ragaišytė, Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Ignas Mačiukas, Utenos savivaldybės vicemeras Vitalijus Šeršniovas, Utenos dagiafunkcio centro metodininkė Irma Maigienė, Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Paulius Čyvas. Vicemeras Vitalijus Šeršniovas komandų vadovams įteikė Utenos savivaldybės paruoštas dovanas, o vadovai šventės organizatoriams perdavė atvežtus suvenyrus. 
 
Šiais metais į žaidynes atvyko apie du šimtus penkiasdešimt dalyvių iš Kauno, Garliavos, Panevėžio, Zarasų, Ignalinos, Visagino, Molėtų, Rokiškio. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijai žaidynėse atstovavo 18-os narių komanda. Sutikęs dalyvauti žaidynėse, galėjo rinktis ne daugiau kaip 2 sporto šakų rungtis. O rinktis buvo iš ko ir kiekvienam pagal fizines galimybes. Žaidynių dalyviams buvo parengtos aktyvios sportinės rungtys: šaškės, šachmatai, bočia, smiginis, krepšinio baudų metimas, rankų lenkimas.
 
Nors, kaip sakoma, svarbu ne laimėti, o dalyvauti, bet medalį už nuopelnus gauti dar smagiau. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijai atstovavę ir besivaržę  žaidėjai iškovojo du sidabro medalius. Rankų lenkimo rungtyje II-ą vietą užėmė Polina Jankūnienė, o Valia Nainytė sidabro medalį iškovojo krepšinio baudų metimų varžybose. Puikiai pasirodė, nors ir medalių nepelnė baudų metimo rungtyje Zenona Steponavičienė ir Jokūbas Gimbickas, o bočios rungtyje – Vera Bobkova, Ana Šerstabojeva ir Polina Jankūnienė. Žaidynių dalyviai buvo aprūpinti mineraliniu vandeniu ir maisto paketais. Sportinės žaidynės dalyviams dovanojo linksmas ir džiugias akimirkas, gražų tarpusavio bendravimą.  Lietuvos neįgaliųjų draugijos finalinės varžybos planuojamos Kaune.  Derinant sportinę ir pažintinę veiklą, išvykos metu aplankytos ir  Utenos miesto lankytinos vietos, pasigrožėta Utenos apylinkėmis. Sportinis sezonas tik prasideda. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos sportininkų laukia dar ne vienos varžybos.
 
Už šiltą priėmimą nuoširdų ačiū tariame Utenos daugiafunkcinio sporto centro direktoriui ir darbuotojams, rungčių teisėjams, savanoriams, organizatoriams ir dalyviams. Zarasų neįgaliųjų draugijos komandos išvyka dalinai buvo finansuota Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis.
  
Zarasų neįgaliųjų draugijos informacija

2

3

4

5

6

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite