VERSLO PLĖTRAI – RAJONO SAVIVALDYBĖS PARAMA

0
21
vs220809 003 2

Deividas Markevičius po dvylikos emigracijos metų  Danijoje prieš pora metų su šeima grįžo į gimtinę Antalieptėje. Kaip ir visiems grįžtantiems  – didžiausia dilema – susirasti darbą, todėl tokio sprendimo priėmimas buvo labai svarbus ir aktualus keturių asmenų šeimai. Viena iš grįžimo priežasčių – „gerai ten kur mūsų nėra, o ir atžalas, gimusias Danijoje reikia į mokyklą leisti,“ – sako Deividas. Darbo ypatumų svečioje šalyje „paragavusi“ šeima greitai susirado darbus, tačiau Deividas dar papildomai nusprendė pats sau susikurti darbo vietą, t.y. užsiimti individualia veikla.

Kaniūkų kaime įsigijo nenaudojamus pastatus, pateikė paraišką Nacionalinei mokėjimo agentūrai ir gavo finansavimą verslo pradžiai kaime. Įsigijo juostinį gaterį apvalios medienos pjovimui ir nusprendė įsirengti lentpjūvę. „Gera vieta, šalia magistralinio kelio, patogus privažiavimas bet kokia technika, todėl mano paslaugomis naudojasi privačių miškų savininkai, fiziniai asmenys, mažos statybinės įmonės. Gamybos apimtys nėra didelės, todėl klientams užsakymas atliekamas kokybiškai ir sutartu laiku“, – sako lentpjūvės šeimininkas. 

Apvali mediena lentpjūvėje pjaunama juostiniu gateriu, todėl vienam išilginiam pjovimui atliekama ir viena operacija. Gaminant statybinę ar tarinę medieną apvali mediena, pirmiausia, pjaunama keturis kartus išilgai. Tokiu būdu iš apvalios medienos pagaminamas tašas (stačiakampis ar kvadratinis). Toliau, pagal norimus išmatavimus pjaunat lentas (dalijant tašą), kiekvienai lentai reikalingas ir vienas pjovimas (operacija). Tai reikalauja didelių laiko sąnaudų ir fizinių pajėgumų.

„Zarasų rajono savivaldybės administracija skelbė Zarasų rajono savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų rėmimo programos projektų finansavimo konkursą, todėl pasinaudojau galimybe, pateikiau paraišką verslo plėtrai reikalingos įrangos – daugiapjūklių staklių – įsigijimui ir gavau dalinį finansavimą projekto įgyvendinimui. Projekto vertė – 12 831 Eur. Rajono Savivaldybės parama – 5 103 Eur. Daugiapjūklės staklės įsigytos, sukurta nauja darbo vieta pagalbiniam darbininkui, įdarbintas darbuotojas, pagerintas pjautinės medienos naudingos išeigos koeficientas. Toks buvo ir projekto tikslas“, – įgyvendintu projektu džiaugiasi Deividas.

Zarasų rajono bendruomenių asociacijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite