KVIEČIAME DALYVAUTI MOKYMUOSE „SAVIŽUDYBĖS GRĖSMĖS ATPAŽINIMAS, VERTINIMAS IR PIRMOS EMOCINĖS PAGALBOS TEIKIMAS. KOPRIKLAUSOMYBĖ: PRIEŽASTYS IR ELGESIO KEITIMO GALIMYBĖS“

0
41
zvsb

Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia į mokymus „Savižudybės grėsmės atpažinimas, vertinimas ir pirmos emocinės pagalbos teikimas. Kopriklausomybė: priežastys ir elgesio keitimo galimybės“.

Šie mokymai suteiks žinių ir įgūdžių, reikalingų veiksmingam savižudybių grėsmės atpažinimui, saugumo užtikrinimui ir pirmosios emocinės pagalbos užtikrinimui.

Mokymų metu dalyviai:
• išmoks atpažinti savižudybės grėsmės ženklus bei gebės įvertinti savižudiškų veiksmų tikimybę;
• gebės užmegzti pokalbį su emocinių sunkumų slegiamu asmeniu, išmoks empatiškai reaguoti, išklausyti, atliepti į pašnekovo jausmus;
• sužinos galimas pagalbos alternatyvas, atitinkančias asmens poreikius.

Mokymai skirti – specialistams, kurie savo darbinėje veikloje gali dažniau susidurti su savižudybės grėsmę patiriančiu asmeniu (socialiniai darbuotojai, psichologai, sveikatos priežiūros ir visuomenės sveikatos darbuotojai, seniūnai, seniūnaičiai, bendruomenių lyderiai, policininkai, ugniagesiai gelbėtojai, užimtumo tarnybos ir kiti savivaldybės įstaigų tarnautojai, neformalių būrelių vadovai ir kt.).

Mokymus veda – Valija Šap, Europos sertifikuota psichologė Lietuvoje klinikinėje ir sveikatos srityje.
 
Mokymai vyks – Zarasų švietimo pagalbos tarnyboje (II aukštas), Savanorių g. 1, Zarasai.
 
Mokymų data – 2022 m. spalio 7 d. nuo 9 val. iki 16 val.
 
Mokymų trukmė – 8 ak. val.
 
Registracija vykdoma el. paštu: zarasubiuras@zarasai.lt; tel. 8 673 73 009 (nurodant vardą, pavardę, darbovietės ir pareigų pavadinimą, kontaktus: tel. ir el. paštą). 
 
 
Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro informacija

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite