ŠEŠTADIENĮ ĮVYKO ŽIEMOS ŠVENTĖ DUSETOSE „UNT SARTŲ 2023“ ŽIRGO METAI

0
45
sart

Šventė Dusetose prasidėjo nuo pat ankstaus šeštadienio ryto. Nors oras buvo lietingas ir vėjuotas, žmonės gausiai į ją susirinko. Šventės dalyvius džiugino įvairios mugės, kuriose buvo prekiaujama tautodailės darbais, įvairiais suvenyrais, gardžiais kepiniais, medaus ir mėsos gaminiais.

Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro kolektyvai susirinkusius linksmino savo muzikine programa. Oficialus šventės atidarymas įvyko 12 valandą. Buvo atliktas šventės himnas, svečiai tarė savo sveikinimo žodžius. Vėliau visų laukė Irenos Starošaitės, grupės „Biplan“ ir grupės „Sadūnai“ koncertas.

Labiausiai visų dėmesį sukaustė įspūdingas žirgų paradas. Taip pat šventės dalyviai Sartų ežero pakrantėje galėjo susipažinti su žirgais, jų augintojais ir net su jais pasivažinėti.

Netrūko ir kitų veiklų: buvo organizuojamas edukacinis-istorinis žygis „Unt Sartų“, pristatyta Algirdo Gaižausko skulptūra „Žirgas“.

Pasibaigus šventei, visi patraukė į Kultūros centrą Dusetų dailės galeriją, kurioje laukė parodos atidarymas „Žirgas mene“.

Nuotraukos Kultūros centro Dusetų dailės galerijos.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite