AR INTRAVENINĖ TERAPIJA PADEDA NUMESTI SVORIO?

0
62
drops full logo

Intraveninė terapija vis labiau populiarėja ne tik tarp profesionalių sportininkų ar įžymybių, bet ir tarp visų kitų žmonių, siekiančių gyventi sveikiau ir geriau.

Lašelinių terapija yra sveikatinimo procesas, kurio metu skysčiai, vitaminai, mineralai ir kitos maistinės medžiagos patenka tiesiai į kraują ir taip apeina virškinimo sistemą. Tiesiogiai maistines medžiagas gaunantis organizmas gali jas greičiau ir efektyviau pasisavinti.

Be imuniteto stiprinimo, odos skaistinimo, dehidratacijos mažinimo ir energijos skatinimo, intraveninės terapijos naudų sąraše randamas ir svorio metimas.

Bet ar ši terapija iš tikrųjų gali padėti? Tai klausimas, kurį mokslininkai tiria jau keletą metų, todėl pažiūrėkime iš arčiau, ką rodo tyrimai ir ką kalba specialistai.

Moksliniai tyrimai ir intraveninė terapija svorio metimui

Moksliniame tyrime, paskelbtame žurnale „Nutrition and Metabolism“, buvo nagrinėjamas intraveninės terapijos veiksmingumas svorio metimui. Tyrimo metu 12 savaičių buvo stebima nutukusių moterų grupė. Lašelinės terapijos grupė gavo vitaminų, mineralų ir aminorūgščių mišinius, o kontrolinė grupė – nieko.

Tyrimo pabaigoje mokslininkai nustatė, kad terapijos grupė numetė vidutiniškai 4,2 kilogramo daugiau nei kontrolinė grupė. Jie taip pat nustatė, kad terapijos grupė pagerino gliukozės ir lipidų metabolizmo žymenis, o tai rodo, kad lašelinių terapija gali būti naudinga svorio metimui. Žinoma, norint daugiau rezultatų, reikia atlikti ir tolesnius tyrimus.

Be svorio netekimo, intraveninė terapija siejama ir su bendra nauda sveikatai. Ji suteikia energijos lygį, mažina nuovargį, pagerina odos sveikatą ir išvaizdą, nuotaiką ir smegenų veiklą.

Kaip padeda lašelinės?

Tačiau kaip konkrečiai lašelinės prisideda prie svorio metimo? Tai nėra jokie burtai ar daug žadančios „lieknėjimo arbatos“. Intraveninė terapija veikia keliais frontais, kurie ir prisideda prie galutinio rezultato. Žinoma, labai svarbu ir kiek įmanoma sveikai maitintis, būti fiziškai aktyviems ir vengti per didelio cukraus, alkoholio ir perdirbto maisto kiekių.

Kaip veikia intraveninė terapija?

Geresnis maistinių medžiagų įsisavinimas

Intraveninė terapija tiekia vitaminus ir mineralus tiesiai į kraują, taip apeinant virškinimo sistemą ir leidžiant maksimaliai pasisavinti maistines medžiagas. Tai padeda palaikyti svorio metimo pastangas, nes organizmas efektyviai gauna gyvybiškai svarbias maistines medžiagas ir energiją, o tai gali skatina medžiagų apykaitą.

Geresnis virškinimas

Intraveninės terapijos metu vitaminai ir kitos medžiagos patenka į kraują, kur organizmas lengviau jas skaido ir taip pagerėja virškinimas. Tai gali padėti organizmui maksimaliai padidinti suvartojamo maisto maistinę vertę, taip pat mažina norą valgyti kaloringą maistą ir užkandžius.

Pagerinta imuninė sistema

Intraveninė terapija gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, aprūpindama organizmą būtiniausiais vitaminais, mineralais ir antioksidantais. Tai padeda organizmui kovoti su infekcijomis ir ligomis, o užtikrinus geresnę sveikatą tai prisideda prie lengvesnio svorio metimo. Stipresnė imuninė sistema taip pat suteikia daugiau jėgų judėti, mažiau sergama, todėl praleidžiama daugiau laiko lauke, sporto salėje ir t.t.

Geresnis energijos lygis

Lašelinių terapija, aprūpindama organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais padidina energijos lygį, suteikia daugiau jėgų ir motyvacijos ir taip padeda palaikyti svorio metimo pastangas, nes tampa lengviau laikytis sveiko gyvenimo būdo.

Pagerėjusi protinė veikla

Ši terapija gali padėti pagerinti protinę veiklą, aprūpindama organizmą būtiniausiais vitaminais ir mineralais. Tai gali padėti pagerinti susikaupimą ir koncentraciją, o tai gali padėti numesti svorio, nes tampa lengviau laikytis sveikos mitybos plano.

Rizikos ir lūkesčiai

Visu pirma yra svarbu suprasti, kad intraveninė terapija geriausiai veikia kartu su tokiais sveikos gyvensenos pokyčiais kaip tinkama mityba, sportas ir streso mažinimas.  

Taip pat yra būtina išsirinkti patikimą kliniką ir sertifikuotus specialistus, kurie turi pakankamai patirties ir gali paskirti bei stebėti tinkamą gydymą.

Prieš pradedant bet kokį lašelinių terapijos kursą svarbu aptarti gydymą su specialistu, kuris ne tik įvertins jūsų sveikatą, istoriją, bet ir atliks reikalingus tyrimus.

Nors tai, kad intraveninė populiarėja tarp sveikatingumo entuziastų yra gerai, jokiais būdais negalima jos atlikti patiems ar pas neapmokytą žmogų. Tokiu atveju kyla infekcijos, alerginių reakcijų, skysčių pertekliaus ir kita rizika.

Išsirinkite geriausius srities specialistus ir pasikonsultuokite su „Drops Clinic“ gydytojais paspaudę šią nuorodą https://dropsclinic.lt/paslaugos/seimos-medicina/.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite