NAUJA KERAMIKOS DARBŲ PARODA BIBLIOTEKOS GALERIJOJE

0
49
parodos plakatas

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos galerijoje eksponuojama menininkės Skaidrės Račkaitytės keramikos darbų paroda „Molinės poringės“.

Skaidrė Račkaitytė – tautodailininkė, sertifikuota tradicinių amatų meistrė, LTS Panevėžio bendrijos Anykščių skyriaus pirmininkė, A. Baranausko ir A. Vienuolio – Žukausko memorialinio muziejaus dailininkė – restauratorė.

Autorė apie save:

„Piešti ir lipdyti mėgau nuo vaikystės. 1983 m. baigiau Kauno St. Žuko taikomosios dailės technikumo meninio apipavidalinimo specialybę, vėliau įgijau popieriaus ir medžio restauratorės kvalifikaciją, grafikos dizaino bakalauro diplomą, tačiau keramika ir molis visuomet traukė ir žavėjo.

Nuo 1984 m. su savo keramikos darbais pradėjau dalyvauti rajono tautodailės parodose, nuo 1986 m. esu tautodailininkų sąjungos narė. Nuo 1999 m. dalyvauju keramikos pleneruose ir grupinėse dailės parodose.

Šiuo metu dažniausiai dirbu demonstruodama amatą ir pravesdama edukacinius užsiėmimus Arklio muziejaus amatų centre, keramikos dirbtuvėje, todėl ir parodoje galima pamatyti daug tradicinių dirbinių: dubenėlių, molinių švilpynių, puodynėlių, juodosios keramikos indų.“

Paroda veiks iki rugsėjo 4 d. Maloniai kviečiame apsilankyti.

Parengė Inesa Dumbravienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotr. autorės

IMG 3479

IMG 3483

IMG 3487

IMG 3490

IMG 3491

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite