BIRŽELIO 14 – LIEPOS 31 D. KVIEČIAME APSILANKYTI ZARASŲ KRAŠTO MUZIEJUJE IR APŽIŪRĖTI MARINOS KUBILIENĖS TAPYBOS DARBŲ PARODĄ „SLĖPYNĖS ŽOLYNUOSE”

0
36
Marinos Kubilienes taybos paroda A3

Marina Kubilienė su savo darbais kasmet dalyvauja Lietuvos Tautodailininkų sąjungos parodose. Dalyvavo ,,Auksinio Vainiko‘‘ parodoje Biržuose, autorinėje tapybos darbų parodoje „DEJA‘VU AKIMIRKOS‘‘, kuri vyko Klaipėdoje, Imanuelio Kanto Viešosios bibliotekos Vingio padalinyje. Taip pat vyko dailininkės personalinė paroda Rokiškio Krašto muziejuje. Marina Kubilienė džiaugiasi, galėdama savo tapybos darbus atvežti ir į Zarasus.

Menininkės tapyba labai įvairi. Autorė pirmaisiais metais piešė pastele, o laikui bėgant pabandė akrilinius dažus. Ši technika žavi ją iki šiol. Darbų temos labai skirtingos – fantastiniai vaizdiniai, paslaptingi gamtovaizdžiai pilni augalų, gyvūnų, paukščių. Viename iš darbų jau pasirodė paslaptinga žmogiška būtybė….

M. Kubilienė teigia, kad „kūryba gana sudėtingas procesas, nes reikia pereiti daug ieškojimų, abejonių etapų. Prieš tapymą kuriu nemažai eskizų. Pagaliau apsisprendus, dar laukia komponavimo drobėje etapas, spalviniai ieškojimai. Tapybos metu patinka ieškoti daugybės atspalvių, eksperimentuoti su faktūra. Pasitaiko, kad kažkuri paveikslo dalis būna pakeičiama jau darbo eigoje, nes ateina geresnė idėja. Baigusi darbą, jis padengiamas specialiu laku, kuris dar geriau apsaugo darbą nuo įvairių išorinių sąlygų‘‘

Paroda veiks 2023.06.14 – 2023.07.31

Lauksime atvykstant!

Zarasų krašto muziejaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite