PILIETINĖ AKCIJA „MILIJONAS VAISTINĖLIŲ UKRAINAI“

0
42
2023 06 19 vaistinele

Šiandien visoje Lietuvoje startuoja pilietinė akcija, kurios metu metu bus siekiama surinkti milijoną automobilinių vaistinėlių ir perduoti jas Ukrainai. Lietuviai raginami nuo liepos 1 d. keičiamas gyventojų ir juridinių asmenų automobilių vaistinėles neišmesti, o pristatyti į specialius surinkimo punktus visoje šalyje.  Zarasų rajono savivaldybės gyventojai prie akcijos gali prisidėti vaistinėles atnešdami į Zarasų rajono savivaldybės administracijos 105 kab. (I aukštas, priimamasis). 

„Vis dar besitęsianti Rusijos invazija ir vykdomas agresyvus karas Ukrainoje ragina mus visus susitelkti ir padėti Ukrainos žmonėms. Nuo pat pirmos karo dienos, aktyviai veikiame Ukrainos labui, tačiau mūsų visų parama ir pagalba besiginančiai šaliai vis dar labai reikalinga. Žinome, kad šiuo metu kare sužeistiems žmonėms ypatingai svarbi ir reikalinga pagalba tvarsliava ir kitomis medicinos priemonėmis. Kadangi nuo 2023 m. liepos 1 d. Lietuvos vairuotojai savo automobiliuose turi atnaujinti ar įsigyti naujos sudėties pirmosios pagalbos rinkinius (vaistinėles), senosios vaistinėlės taps nebereikalingos ar nebenaudojamos, tačiau jos būtų svari parama Ukrainos gynėjams ir civiliams gyventojams. Siekiame surinkti kuo daugiau keičiamų vaistinėlių, kurios bus perduotos tiek į karo zoną, tiek civiliams gyventojams“, – sako akcijos iniciatorė Oksana Paškevičienė,  nuo pat karo pradžios Ukarinai pagalbą teikiančios asociacijos „Po mažą žingsnį“ vadovė.

Lietuvos gyventojai, įmonės ir institucijos per pastaruosius beveik dvejus metus civiliams Ukrainos žmonėms ir kariškiams aukoja įvairias priemones – pradedant humanitarine pagalba, baigiant dviračiais, elektros generatoriais, dronais ir netgi automobiliais. Lietuvos pagalbos Ukrainai logistiką organizuoja ir koordinuoja Susisiekimo ministerija.

„Lietuva ir toliau girdi ukrainiečių pagalbos prašymą. Ir jeigu sulūžusius, sugedusius daiktus galime pakeisti naujais, vienas dalykas Ukrainos kovoje su okupantu yra neįkainojamas: tai – kariškių ir civilių žmonių gyvybės ir sveikata. Todėl raginame Lietuvos žmones keičiamas vaistinėles padovanoti ukrainiečiams“, – akcentuoja Susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Vaistinėlės bus renkamos specialiuose surinkimo punktuose „Circle K“ degalinėse  ir savivaldybių nurodytose vietose, pažymėtose akcijos ženklais.

„Ukrainos gyventojams pagalba reikalinga lygiai taip pat, kaip ir pirmosiomis karo dienomis. Gyvename greitos informacijos amžiuje, todėl svarbu, kad gausiame žinučių sraute toliau skleistume žinią apie dėl savo gyvybės ir laisvės kovojančius ukrainiečius. „Circle K“ nuo pat karo pradžios teikė įvairią pagalbą Ukrainos gyventojams, todėl džiaugiamės galėdami prisijungti bei pakviesti prisijungti visuomenę prie dar vienos iniciatyvos, padėsiančios nuo Rusijos agresijos nukentėjusiems Ukrainos piliečiams“ – sako Skirmantas Mačiukas, Circle K viceprezidentas Baltijos šalims.

Surinkti jas iš visos Lietuvos padės „DPD Lietuva“ komanda. „Kiekvienas siuntinys, kurį “DPD Lietuva” paima ir pristato, įkūnija žinią, kad padedame ir prisidedame. Kiekvienas kurjeris tai darantis – bus misijoje. Bet mes, kaip logistikos kompanija, būsime nereikalingi, jei kiekvienas neprisidėsime asmeniškai su padovanota vaistinėle. Ar tai bus milijonas ar 999 tūkstančių, tai jau statistika, bet drauge mes galime daugiau”- teigia Tomas Vaišvila, “DPD Lietuva” komunikacijos vadovas.

„Kaip ir daugelis kitų Lietuvos įmonių, „Zabolis partners” įmonių grupė yra neabejingi visai šiai karo situacijai Ukrainoje ir nuo pat jo pradžios nuolat ieško įvairių būdų, kaip gali prisidėti remdami tokios nelaimės ištiktą šalį. Gyvenant toliau nuo epicentro, nesudėtinga užsimiršti, jog šiuo metu netoliese kenčia ir žūsta žmonės, tačiau karas tebevyksta, turime išlikti budrūs ir nesustoti teikti paramą visais įmanomais būdais. Džiaugiamės galėdami tapti šios šaunios pilietinės akcijos dalimi. Tai ne tik tiesiogiai padės Ukrainos žmonėms, bet ir atlieps pasaulyje vis svarbesne tampančią tvarumo idėją“ – sako dar vieno akcijos partnerio „Zabolis partners“ atstovai Malvina Vilniškienė ir Jurgis Rubaževičius.

Vaistinėlės iki išgabenant į Ukrainą bus saugomos (sandėliuojamos) UAB ELEKTRUM LIETUVA patalpose. Vėliau  bus peržiūrimos ir išgabentos į Ukrainą.

Akcijos ambasadoriais sutiko tapti Oleksijus Arestovičius, Andrius Mamontovas, Martynas Giga, Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, Antanas Juknevičius.

Norintys finansiškai paremti akciją, tai gali padaryti pervesdami pinigus į nurodytą sąskaitą, už visas lėšas bus nupirkta vaistinėlių.

Asociacija „Po mažą žingsnį“

Įm.k.306317010

Anykščių g. 33-46, LT-20178, Ukmergė

Swedbank AB, LT177300010178555701

Akcija vyks birželio 19 – liepos 3 d.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite