POLICIJOS PREVENCINĖ AKCIJA SKIRTA PASPIRTUKŲ IR DVIRAČIŲ VAIRUOTOJAMS

0
49
1647 dcd42a76d7ba9a262b1320376c54c89f

Birželio 26 d. Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnai kartu su bendruomenės pareigūnais vykdė prevencinę akciją, kurios metu tikrino, kaip jaunieji eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių važinėdami paspirtukais ir dviračiais.

Prevencinės akcijos metu Utenoje patikrinta 13 nepilnamečių eismo dalyvių:
7 iš jų pažeidė kelių seimo taisykles: dviračiais važiavo per pėsčiųjų perėjas, nedėvėjo šalmų ir ryškiaspalvių liemenių su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje nedegė baltos šviesos žibintai, o gale – raudonos šviesos žibintai.

Policija nepilnamečiams priminė Kelių eismo taisykles ir teisinę atsakomybę dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų, draugiškai įspėjo, kad sekantį kartą už padarytus teisės pažeidimus bus pradėta administracinė teisena.

Dviračių vairuotojai, kurie neturėjo šalmų arba jie buvo palikti namuose- skambino tėvams, informavo apie pareigūnų vykdomą patikrinimą ir paprašė nupirkti šalmus.

Šios prevencinės akcijos metu, buvo tikrinami ne tik nepilnamečiai paspirtukų ir dviračių vairuotojai, bet ir visi kiti vairuojantys šias transporto priemones. Buvo nustatyti:

Utenoje – 10 neblaivių dviratininkų, 2 dviratininkai nedėvėjo ryškiaspalvių liemenių ir nebuvo reikiamų žibintų, 2 paspirtukų vairuotojai nedėvėjo ryškiaspalvių liemenių ir nebuvo žibintų, 2 paspirtukų vairuotojai važiavo ne ta kelio puse, 2 neblaivūs paspirtukų vairuotojai, 1 paspirtuku važiavo dviese ir sukėlė eismo įvykį (protokolas nesurašytas, administracinė teisena nėra baigta).

Molėtuose – 4 neblaivūs dviratininkai, 1 neblaivus paspirtuko vairuotojas, 1 dviratininkas nedėvėjo ryškiaspalvės liemenės ir be žibintų

Zarasuose  – 2 neblaivūs dviratininkai, 1 neblaivus paspirtuko vairuotojas, 1  tamsiu paros metu be liemenės ir žibinto.

Anykščiai – 2 girti dviratininkai, 1 pėsčiasis tamsiu paros metu nedėvėjo ryškiaspalvės liemenės ir neturėjo žibinto.

Visagine – 1 neblaivus dviratininkas.

Ignalinoje – 1 neblaivus dviratininkas .

Tokios prevencinės priemonės bus organizuojamos visą vasarą, ypatingas dėmesys bus skiriamas nepilnamečiams.
Mieli tėveliai, nebūkite abejingi, pasirūpinkite savo vaikų saugumu išleisdami savo atžalas važinėtis paspirtukais ar dviračiais, kad jie dėvėtų šalmus, ryškiaspalves liemenes.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite