„CBET RALLY ROKIŠKIS“ IŠVAKARĖSE – SKIRTINGOS UŽDUOTYS EKIPAŽAMS IR MECHANIKAMS

0
57
CBet Rally Andrius Laucius 156

Ketvirtadienį Rokiškyje, Nepriklausomybės aikštėje įprastas vaizdas pamažu keičiasi. Čia jau kyla „CBet Rally Rokiškis“ varžybose dalyvausiančių ekipų palapinės. Šią dieną komandų laukė formalumai – nuo ryto dauguma suskubo apsilankyti administracinėje komisijoje, kuri darbą pradėjo dar gerokai prieš septintą valandą ryto. Vėliau veiksmas persikėlė į techninės komisijos darbo vietą.

Ralio štabe darbą pradėjusioje administracinėje komisijoje dalyviai atsiėmė ne tik lipdukų ir startinių numerių komplektus, bet ir GPS sekimo įrangą. Ekipažai skubėjo šią užduotį atlikti kuo greičiau, kadangi iškart po to jie išvyko užsirašyti greičio ruožų stenogramas. Kadangi šių metų „CBet Rally Rokiškis“ varžybose dalyvių laukia net 17 greičio ruožų, iš kurių 15 važiuojami vieną sykį, ekipažams nekilo abejonių, jog tai užims nemažai laiko.

„Didžiausias šios dienos klausimas, kaip spėsime viską susirašyti. Bandžiau per žemėlapį susidėlioti maršrutą, tai jau matau, kad rytoj labai ankstyvas rytas gausis. Greičio ruožų kiekio konceptas yra labai geras, tik reikėtų šiek tiek daugiau laiko susirašymams. Būtų šiek tiek laisviau. Bet manau, kad ir dabar viską spėsime“, – sakė Vaidotas Žala, suskubęs į administracinę komisiją ketvirtadienį ryte.

Tuo metu komandų mechanikai turėjo misiją atvykti į techninę komisiją, kur techniniai komisarai tikrino automobilių atitikimą techniniams reikalavimams bei visą saugumo įrangą – pradedant esančia automobiliuose ir baigiant pačia sportininkų apranga.

Kaip teigė komisarai, didelių trūkumų patikros metu nustatyta nebuvo. Keli ekipažai sulaukė pastabų dėl įvairių smulkmenų, tačiau jas pataisius ekipažams buvo uždegta žalia šviesa. Kadangi tai jau ketvirtasis Lietuvos automobilių ralio ir ralio sprinto čempionatų etapas, dauguma automobilių techniniams komisarams jau matyti ir tikrinti.

Tačiau buvo ir tokių automobilių, kurie į ralio trasas išvažiuos pirmą sykį šiemet. Vienas tokių – Deivido Gezevičiaus „Ford Fiesta N5“. Kaip sakė pats lenktynininkas, iki „CBet Rally Rokiškis“ su šiuo automobiliu jis nuvažiavo lygiai vieną kilometrą.

„Rytoj dalyvausime testiniame greičio ruože, kur pravažiuosime jau daugiau ir matysime, kaip viskas veikia. Pirmus du etapus praleidome, nes neturėjome detalių, strigo tiekimas. Po to viską gavome, bet prieš Lazdijus nusprendėme nebeskubėti ir ramiai ruoštis Rokiškiui. Bus tikrai įdomu pasižiūrėti, kaip seksis. Po to pirmo kilometro iškart supratau, kad bus geriau nei su „Honda“. Daug vilčių nededu, bet nekantriai laukiu pradžios ir matysime, kaip gausis. Svarbu viskas būtų gerai su mašina“, – sakė Deividas Gezevičius.

Daugiau informacijos apie liepos 27-29 dienomis Rokiškio ir Zarasų apylinkėse įvyksiančias „CBet Rally Rokiškis“ varžybas galima rasti organizatorių puslapyje www.rallyrokiskis.com arba organizatorių „Facebook“.

CBet Rally Andrius Laucius 14

CBet Rally Andrius Laucius 25

CBet Rally Andrius Laucius 30

CBet Rally Andrius Laucius 38

CBet Rally Andrius Laucius 41

CBet Rally Andrius Laucius 42

CBet Rally Andrius Laucius 45

CBet Rally Andrius Laucius 46

CBet Rally Andrius Laucius 48

CBet Rally Andrius Laucius 54

CBet Rally Andrius Laucius 60

CBet Rally Andrius Laucius 71

CBet Rally Andrius Laucius 77

CBet Rally Andrius Laucius 89

CBet Rally Andrius Laucius 91

CBet Rally Andrius Laucius 98

CBet Rally Andrius Laucius 111

CBet Rally Andrius Laucius 127

CBet Rally Andrius Laucius 134

CBet Rally Andrius Laucius 140

CBet Rally Andrius Laucius 144

CBet Rally Andrius Laucius 146

CBet Rally Andrius Laucius 154

CBet Rally Andrius Laucius 160

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite