ŠVĘSKIME VALSTYBĖS DIENĄ IŠKILMINGAI IR DARNIAI

0
51
2022Liepos6Plakatas

Kaip ir kasmet, Zarasų krašto muziejus nuoširdžiai kviečia paminėti Liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) ir ,,Tautiškos giesmės“ dieną.  

16 val. muziejaus parodų salėje bus atidaryta projekto „Menų gaudyklė. Kūrybinių rezidencijų tinklo išvystymas Ežerų krašto regione“ meno kūrinių keliaujančios tarptautinės tapybos, keramikos ir lauko skulptūrų paroda. Renginyje bus proga susitikti ir pabendrauti su ne vienu meno kūrėju, išgirsti įdomių minčių apie projektą ir kūrybą. 19.40 val. muziejininkė, istorijos mokytoja ekspertė Rimutė Morozovienė pasidalys mintimis apie  Valstybės dienos prasmę, primins pirmojo ir vienintelio Lietuvos Karaliaus Mindaugo asmenybę bei Lietuvos kūrimo istorinius faktus. 20 val. klausysimės  Zelmos Lukošiūnaitės-Apanskienės (sopranas) ir Zitos Lukošiūnienės (fortepijonas)  lietuviškos muzikos koncerto ,,Tai gražiai mane  augino“.

21 val. tradicinėje vietoje – ant apžvalgos rato prie Zaraso ežero – darniai sugiedosime ,,Tautišką giesmę“. Po to pasirodys Zarasų kultūros centro pagyvenusiųjų liaudiškų šokių kolektyvas ,,Sėliai“ (vadovas Valdemaras Skardžius).

Maloniai kviečiame dalyvauti. Renginys nemokamas.

Bus filmuojama ir fotografuojama.

Renginį finansuoja Zarasų rajono savivaldybė.

Partneriai  –  Zarasų kultūros centras,  draugija ,,Laisvės aukuras“, Zarasų Fausto Latėno meno mokykla.

Parengė Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)                         

Zelma

Zelma Lukošiūnaitė-Apanskienė

 

Z.Lukošiūnienė

Zita Lukošiūnienė

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite