PASITARIME BUVO APTARTOS UŽIMTUMO PROGRAMOS NAUJOVĖS

0
42
mid news zrs 222 u3

Rugsėjo 6 d. Zarasų rajono savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame dalyvavo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Rimantas Jurevičius, mero patarėjas Vilhelminas Kuzmickas, administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius, Socialinės paramos skyriaus vedėja Alina Sklinsmontienė, vyriausioji socialinių išmokų specialistė Nomeda Dimitrevičienė, Zarasų rajono socialinių paslaugų centro direktorė Valentina Paliūnienė, Zarasų rajono socialinių paslaugų centro užimtumo programos atvejo vadybininkė Renata Veličkienė, Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Januševičienė, Užimtumo tarnybos Zarasų skyriaus vedėja Virginija Abramavičienė. Pasitarimo metu buvo aptartos užimtumo programos naujovės ir jų įgyvendinimas rajono Savivaldybėje.

Užimtumo tarnybos Zarasų skyriaus vedėja Virginija Abramavičienė pristatė užimtumo sistemos naujoves. Nuo šių metų liepos mėnesio buvo įvestas naujas darbo rinkai besirengiančio asmens statusas. Asmuo turi atitikti šiuos kriterijus, kad gautų šį statusą: stokoja motyvacijos ir aktyvumo ieškant darbo ar naujų karjeros galimybių, stokoja socialinių įgūdžių, turi skolų, turi priklausomybių, slaugo artimuosius, neturi galimybių atvykti į darbo vietą. Taip pat asmuo turi sutikti su šio statuso gavimu, jei nesutinka – jam lieka bedarbio statusas. Svarbu paminėti, kad darbo rinkai besirengiantys asmenys išlieka apdrausti sveikatos draudimu valstybės lėšomis. Zarasų rajone šiai dienai 133 asmenys gavo šį statusą. Iš jų 103 asmenys stokoja motyvacijos ieškant darbo, daugelis iš jų turi ir sveikatos problemų; 24 asmenys turi slaugyti šeimos narius; 27 asmenys turi skolų; 56 asmenys neturi galimybių atvykti į darbo vietą; 19 asmenų turi priklausomybę nuo alkoholio – visi šie asmenys neatitinka bedarbio statuso apibrėžimo, todėl jiems buvo pasiūlytas darbo rinkai besirengiančio asmens statusas. Tuo tarpu bedarbių skaičius rajone – 1210. Taip pat baiminamasi, kad dėl energetinės krizės bedarbių skaičius rajone ir visoje Lietuvoje gali didėti.

Bedarbio ir besirengiančio darbo rinkai asmens statusas skiriasi tuo, kad bedarbis asmuo yra pasiruošęs darbui, turi motyvacijos ir aktyviai ieško darbo, jam yra teikiami darbo pasiūlymai. Besirengiantis asmuo nėra pasiruošęs darbui, jam nėra teikiami darbo pasiūlymai, o yra šalinamos kliūtys, kurios neleidžia asmeniui įsilieti į darbo rinką.

Zarasų rajono socialinių paslaugų centro direktorė Valentina Paliūnienė patikino, kad su tokiais asmenimis bus dirbama, kad pašalinti kliūtis, kurios trukdo įsilieti į darbo rinką. Šiuo metu Zarasų rajono socialinių paslaugų centre yra teikiamos šios socialinės paslaugos: pavėžėjimo paslauga, teisininko paslauga, psichologo paslauga, higienos ir maitinimo paslaugos. Detalesnę informaciją apie socialinių paslaugų teikimą galite rasti čia: https://soczemelapis.uzt.lt/. Zarasų rajono socialinių paslaugų centras taip pat planuoja įsigyti motyvatoriaus paslaugą. Pasitarimo dalyviai aktyviai diskutavo, kokių paslaugų dar gali prireikti asmenims, kurie ruošiasi darbo rinkai.

Parengė Kamelija Mazūraitė

Nuotraukos

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite