VISUOMENINIS RINKIMŲ KOMITETAS „UŽ ZARASŲ KRAŠTO ATEITĮ !“ – ĮGYVENDINKIME KARTU MŪSŲ KRAŠTUI SVARBIUS POKYČIUS!

0
42
vrkpagr

Kiekviena savivaldybė stipri tiek, kiek stipri jos bendruomenė. Aktyvus bendruomenės įsitraukimas į sprendimų priėmimą ir jų įgyvendinimą yra pagrindinis sėkmės raktas į geresnę ateitį. Kartu mes galime daug daugiau! Su tokiu šūkiu startuoja visuomeninis rinkimų komitetas „Už Zarasų krašto ateitį!”.

Komitetas vienija skirtingo amžiaus, profesijų ir veiklos sričių žmones, kurie pasiryžę įgyvendinti svarbius pokyčius, užtikrinsiančius geresnę gyvenimo kokybę visiems mūsų krašto žmonėms! Kaip ir prieš kiekvienus rinkimus, politinės partijos bei politikai, daug metų sėdintys Zarasų rajono taryboje, apipila rinkėjus pažadais, tačiau pasibaigus rinkimams tie skambūs pasiryžimai gula į stalčių ir lieka tik užkulisiniai susitarimai dėl postų, asmeninių interesų ir įtakos sričių bei darbo vietų savo partiečiams ir šeimos nariams…. Visuomenė, kelianti problemas, dažnai ignoruojama, o svarbios problemos nesprendžiamos bijant, kad tam tikra žmonių grupė už juos daugiau nebebalsuos…. Viso to pasekmė skaudi – Zarasų rajonas vienas skurdžiausių Lietuvoje, o vidutinis darbo užmokestis čia pats mažiausias…. Visa tai skaldo mūsų visuomenę, didina socialinę atskirtį ir verčia emigruoti alternatyvų čia nematančius krašto gyventojus… Turbūt nerasime nė vieno, neturinčio giminių užsienyje….

Ar visa tai galime pakeisti? Taip, bet tik su Jūsų visų pagalba… Ir pirmiausia turime pradėti nuo problemų, kurios kyla kasdieniniame mūsų krašto žmonių gyvenime. Lygiagrečiai įgyvendinti strateginius sprendimus, lemsiančius rajono proveržį 10 metų laikotarpiu.

Sveikata – didžiausias kiekvieno žmogaus turtas, todėl privalome dėti visas pastangas, kad geri sveikatos apsaugos specialistai atvyktų dirbti į mūsų rajoną, eilės pas gydytojus mažėtų, o žmonės gautų aukščiausios kokybės nemokamas paslaugas. Zarasų krašto jaunuoliams, pasirinkusiems medicinos studijas, pasiūlysime stipendijas, o atvykusius gydytojus aprūpinsime būstais.

Vaikai – mūsų krašto ateitis, todėl privalome daugiau dėmesio skirti jų popamokiniam ugdymui. Sudarysime galimybes visiems, norintiems lankyti prailgintos dienos grupes, bei pasiūlysime platesnį neformaliojo ugdymo užsiėmimų spektrą. Skirsime daugiau dėmesio specialiųjų poreikių turintiems vaikams užtikrindami jiems savalaikę ir kokybišką pagalbą. Vaikams, gyvenantiems ne mieste, užtikrinsime pavėžėjimą į būrelius.

Aplinka pritaikyta visiems. Stringanti ir nekokybiška daugiabučių namų renovacija kelia susirūpinimą daugeliui, o modernėjantys namai vis tiek stovi sovietmečiu alsuojančioje, šiuolaikiniams žmogaus poreikiams nepritaikytoje aplinkoje. Privalome dėti visas pastangas pasinaudodami kitų savivaldybių patirtimi bei pritraukdami ES investicijas daugiabučių namų kvartalų renovacijai, kad būtų atnaujinami ne tik namai, bet taip pat poilsio ir vaikų žaidimo erdvės, namų kiemai bei automobilių stovėjimo aikštelės. Remsime daugiabučių namų bendrijų steigimą bei reikalausime iš aptarnaujančios įmonės ne popierinio, o realaus daugiabučių namų administravimo bei atsakomybės. Norintiems statytis namus Zarasų mieste suformuosime sklypus ir garantuosime komunikacijų atvedimą.

Aktyvios bendruomenės – darbios plėtros garantas. Skaidrinsime bendruomenių ir nevyriausybinių organizacijų rėmimą eliminuodami „myliu, nemyliu“ faktorių ir didinsime joms finansavimą. Zarasų kraštas nuo seno garsėja savo aktyviomis bendruomenėmis, jų kuriamais produktais ir edukacinėmis programomis. Dėsime visas pastangas geriausioms jų idėjoms, skirtoms bendruomenių narių užimtumui ir naujų produktų kūrimui, remti.

Nedarbas – didžiausias Zarasų rajono skaudulys. Išrinkti vietos savivaldos atstovai dažnai pamiršta didžiausią šio krašto vertybę – žmogų. Gyventojams dažnai tampa neįmanoma įsidarbinti savivaldybės įmonėse ar įstaigose dėl vis dar įsigalėjusios diskriminacijos, o darbuotojai priimami ne dėl kompetencijos, bet dėl partinės priklausomybės ar asmeninių ryšių. Belieka vienintelis pasirinkimas – emigracija. Depolitizuosime visų savivaldybės įstaigų ir įmonių valdymą užtikrindami, kad Zarasų krašto žmonėms dirbtų geriausi specialistai. Remsime smulkųjį verslą ir vietos žmonių iniciatyvas, kuriančias darbo vietas. Investuojančius į Zarasų kraštą atleisime nuo mokesčių.

Zarasų rajono gyventojams – nemokamas priemiestinis transportas. Zarasų rajono savivaldybė kasmet kompensuoja nuostolius, patiriamus vežant keleivius vietinio (priemiestinio) susisiekimo maršrutais, – tad gyventojus galima vežti ir nemokamai. Užtikrinsime nemokamą priemiestinį transportą, optimizuosime grafikus, atsižvelgdami į gyventojų pageidavimus, bei užtikrinsime greitesnį susisiekimą.

Kokybiškesni keliai ir jų priežiūra. Vietinių kelių priežiūra ir tvarkymas dažnai tampa politikų manipuliacijos įrankiais. Privalome, atsižvelgdami į bendruomenių pasiūlymus, sudaryti vietinių kelių priežiūros ir plėtros planą bei skelbti jį viešai. Į rajono kelių priežiūrą aktyviau įtrauksime ūkininkus užtikrindami kelių tvarkymą laiku, o iš miestą prižiūrinčių įmonių reikalausime atsakomybės už nekokybiškai ir ne laiku suteiktas paslaugas. Taip mūsų gatvės ir šaligatviai taps saugesni.

Zarasai – mažiausiai investicijų pritraukiantis rajonas. Daugelį metų kalbame, kad Zarasams reikia aiškios vizijos ir strategijos. Turizmas – mūsų krašto prioritetas, bet net šiandien neturime žemės sklypų, kuriuos galėtume pasiūlyti investuotojams, norintiems statyti poilsio kompleksus, viešbučius ir SPA centrus. Centrinė valdžia pripažįsta – Zarasų kraštas šiuo atžvilgiu yra problematiškiausia vietovė Lietuvoje. Privalom pagaliau susikurti mūsų rajono viziją ir strategiją, suformuoti sklypus investuotojams, gerinti santykius su centrine valdžia bei kaip lygiaverčiai partneriai dirbti kartu su „Investuok Lietuvoje“ pritraukdami investicijas į šį nuostabios gamtos kraštą. Stambios investicijos ne tik sukurs naujų darbo vietų, bet ir sudarys galimybes plėsti paslaugų sferą.

Kartu galime daug daugiau! Gyventojai privalo turėti galimybę dalyvauti sprendimų priėmime ir savivaldybės valdyme. Privalome kartu aptarti mums iškylančius iššūkius ir drauge, bendradarbiaudami tiek su politikais, tiek su visuomene, juos įveikti. Todėl po rinkimų visus norinčius kviesime į grupes, sprendžiančias skirtingų sričių klausimus. Sprendimai juose bus priimami remiantis viešo aptarimo, įtikinimo ir kompromiso principais, o komiteto atstovai šiuos sprendimus teiks tvirtinti Zarasų rajono tarybai. Zarasų rajonas taps aktyvios, inovatyvios ir kartu kuriančios bendruomenės pavyzdžiu Lietuvoje!

Sp Pagr plakatas 40X60 ok

Politinė reklama bus apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Už Zarasų krašto ateitį!” politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 19/02/12/01

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite