VAIKO TEISIŲ APSAUGOS ATSTOVĖ: DEJA, DAR NE VISI IŠDRĮSTAME PRANEŠTI APIE VAIKO TEISIŲ PAŽEIDIMUS

0
18
Zarasai

Zarasuose vykusioje konferencijoje-diskusijoje „Tiesdami tiltus mažinkime smurtą“, Utenos apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus (toliau – VTAS) vedėja Irena Gaigalienė skaitė pranešimą apie vaiko teisių apsaugos situaciją ir problematiką Zarasų rajone. Vaiko teisių užtikrinimas Lietuvoje – sistemos pokyčiai ir bendradarbiavimo galimybės“.

„Manome, kad vaiko teisių apsaugos srityje pasieksime geresnių rezultatų, jeigu gebėsime anksti atpažinti šeimas, auginančias vaikus, kurioms reikalinga suteikti psichologinę, socialinę, teisinę ar kitokią pagalbą ir, bendraudami su savivaldybe, ją laiku pasiūlysime“, – sakė vedėja I. Gaigalienė.

VTAS vedėja I. Gaigalienė, kaip svarbiausias problemas Zarasų rajone, trukdančias siekti vaiko gerovės, išskyrė negebėjimą tinkamai identifikuoti vaiko teisių pažeidimą arba nenorą pranešti apie vaiko teisių pažeidimus; nepakankamą paslaugų spektrą asmenims, kuriems jos yra būtinos; pasyvų viešinimą apie paslaugas, kurios yra nemokamai teikiamos konkrečioje savivaldybėje.

Kaip svarbiausi pranešimo akcentai paminėtinas vaiko teisių ir teisėtų interesų apsaugos stiprinimas: valstybinės vaiko teisių apsaugos funkcijos centralizavimas; vaiko teisių apsaugos užtikrinimas 24 valandas per parą 7 dienas per savaitę; operatyvus reagavimas į kiekvieną pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą, o tuo pačiu – ir vienodo vaiko teisių apsaugos standarto užtikrinimas visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Konferencijoje, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į smurto artimoje aplinkoje problematikos aktualumą Zarasų rajone, aptarti šioje srityje vykdomą veiklą, pasidalinti patirtimi, numatyti smurto artimoje aplinkoje mažinimo būdus, jos dalyviai skaitė pranešimus šiomis temomis: „Geroji darbo patirtis dirbant su smurtą patyrusiais“, „Kaip psichologinės konsultacijos gali prisidėti prie smurto artimoje aplinkoje mažinimo“, „Pagalba nukentėjusiems nuo smurto Zarasų rajone“, „Darbas su smurtu artimoje aplinkoje, apsaugos iššūkiai, statistika, problematika“ ir kt.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos
prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos
Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyrius
Mob. tel.: +370 614 30118; +370 610 89524
El. p.: arunas.malinovskis@vaikoteises.lt
aida.zemaityte@vaikoteises.lt
www.vaikoteises.lt
A. Vivulskio g. 13, 03221 Vilnius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite