EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ OPERACIJŲ CENTRO POSĖDYJE APTARTI AKTUALŪS KLAUSIMAI

0
23
1

Šiandien Savivaldybėje įvyko Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis, kuriame dalyvavo šio centro nariai, rajono Savivaldybės, Savivaldybės administracijos vadovai, skyrių vadovai, specialistai.

Posėdžio metu buvo išklausyta Utenos vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininko Andrejaus Jančevskio informacija apie policijos veiklą stengiantis užkirsti kelią koronaviruso plitimui Zarasų rajone, teisėtvarkos prevencijos priemones šiuo laikotarpiu. Rajone be sutrikimų dirba policijos reaguojančios pajėgos ir jos, reikalui esant, atvyksta paskambinus 112.

 

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Utenos departamento Zarasų skyriaus vedėja Ingrida Indriūnaitė informavo, kad yra gyventojams rekomenduojama, kurie per pastarąsias dvi savaites buvo paveiktose teritorijose, registruotis, užpildant Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto svetainėje pateikiamą anketą. Būtina 14 dienų sekti savo sveikatos būklę. Per šias keturiolika dienų rekomenduojama vengti socialinių kontaktų (nesilankyti viešose vietose, pagal galimybes nesinaudoti viešuoju transportu, stengtis laikytis ne mažiau kaip 2 metrų atstumo nuo kitų žmonių, nesikviesti svečių į namus ir pan.). Šie patarimai yra pateikti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro interneto svetainėje, spaudoje.

 

VšĮ Zarasų ligoninės direktorė Irena Liutkienė pranešė, kad ligoninė ruošiasi iškilusioms grėsmėms. Atsisakyta kai kurių gydymo paslaugų. Tačiau toliau veiks Slaugos skyrius. Įsigyta kaukių, skydelių, respiratorių. Ligoninėje taip pat numatoma artimiausiu metu papildomai įsigyti karščiavimą mažinančių medikamentų. Planuojama, kad artimiausiu metu ligoninė turės žymiai daugiau deguonies balionų.

 

VšĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Audronis Barisevičius informavo, kad konsultacijos karantino laikotarpiu su šeimos gydytojais ir slaugytojomis bus vykdomos nuotoliniu būdu. Pacientų prašoma naudotis telefoninėmis konsultacijomis. Į centrą galima atvykti tik su šeimos gydytojo leidimu. Vizitai derinami telefonu su gydytoju ar slaugytoju. Pacientai bus registruojami gydytojo nuotolinei konsultacijai. Nuolat vartojami vaistų receptai ir medicinos priemonės bus pratęsiamos nuotoliniu būdu. Šiuo būdu bus išduodami ir nedarbingumo pažymėjimai dėl karantino, traumos ar ligos. Pacientai dėl planinių skiepijimų, visų pirma, turi susisiekti su šeimos gydytoju. Laboratoriniai tyrimai bus atliekami tik šeimos gydytojo sprendimu ir tik tiems, kam būtina. Planinės gydytojų specialistų konsultacijos atidedamos arba organizuojamos nuotoliniu būdu. Planinės operacijos bus atliekamos pasibaigus karantinui. Išsamesnė informacija gyventojams pateikiama interneto puslapyje www.zarasupspc.lt

 

Rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas pasakė, kad susiklosčiusi situacija reikalauja iš visų rajono gyventojų atsakingumo, pareigingumo ir rūpestingumo. Tikiuosi, sakė meras, kad visi zarasiškiai šiuo laikotarpiu bus pilietiški ir susitelkę ir adekvačiai reaguos į laikinus nepatogumus ir sudėtingumus ir sėkmingai spręs iškylančias problemas. Meras atkreipė dėmesį ir į Savivaldybės institucijų, kitų įmonių, bendrovių darbuotojų nuotolinį darbą. Šia galimybe dirbti nuotoliniu būdu gali pasinaudoti darbuotojai, kurių veiklos pobūdis ir specifika leidžia jiems priskirtas funkcijas atlikti šia darbo organizavimo forma. Būtina taikyti šią darbo organizavimo galimybę tik įstatymų numatyta tvarka.

 

Posėdyje buvo aptarti tolimesni veiksmai dėl patalpų numatymo ir pritaikymo gyventi asmenims, įtariamiems užsikrėtus koronavirusu, jei tie asmenys negali gyventi savo namuose, nagrinėti šių gyventojų priėmimo, maitinimo, buities organizavimo ir kiti aktualūs klausimai.

 

Rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas posėdyje akcentavo, kad atsižvelgus į karantiną ir prognozuojamą ekonomikos lėtėjimą, iškilo taupymo būtinybė, lėšas privaloma naudoti tik būtiniausiems poreikiams tenkinti. Direktorius pasiūlė peržiūrėti 2020 metų rajono Savivaldybės biudžeto programų sąmatų sudarymą ir perskirstyti asignavimus programoms vykdyti. Pirmą pusmetį 45 procentai, antrą pusmetį 55 procentai. Tiesa, tai nelies asignavimų, apskaičiuojamų pagal patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės mokymo lėšų apskaičiavimo, paskirstimo ir panaudojimo tvarkos aprašą. Buvo pasiūlyta šiuo klausimu priimti teisės aktą.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose – Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdyje.

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite