MIELI GIMTOJO KRAŠTO ŽMONĖS!

0
34
gusevo nuotrauka

Pavasarį, sutelkę visas pastangas ir jėgas,  sėkmingai suvaldėme  pirmąjį  Covid-19 infekcijos protrūkį. Mes džiaugėmės, kad mūsų rajonas tapo atspariausias šiam virusui. Tas  laikotarpis tapo dideliu išbandymu rajono gyventojams. Tačiau visi jie buvo supratingi, kantrūs, pilietiški ir labai atsakingi. Nuoširdžiai dėkoju kiekvienam už tai.

Dabar ateina antroji protrūkio banga. Ji žymiai smarkesnė negu pirmoji.  Susirgimų Zarasų mieste ir rajone kiekvieną dieną daugėja. Todėl visų Jūsų, čia gyvenančių ar laikinai atvykusių, prašau būti pilietiškiems, atsakingiems ir pareigingiems. Laikykimės nustatytų saugumo priemonių ir reikalavimų: kiek įmanoma venkime fizinio kontakto su kitais žmonėmis, geriau bendraukime nuotoliniu būdu; kritiškai ir racionaliai įvertinkime, ar būtina vykti į suplanuotą kelionę, susitikimą ar kasdieninį apsipirkimą; kuo dažniau plaukime ir dezinfekuokime rankas, rankomis venkime liesti akis, nosį, burną, dėvėkime burną ir nosį dengiančias apsaugines veido priemones,  kuo dažniau vėdinkime patalpas ir palaikykime jose švarą. Atidžiai stebėkime savo sveikatos būklę, o pasireiškus į gripą panašiems simptomams – karščiavimui, kosuliui, dusuliui ir kitiems kvėpavimo sutrikimams izoliuokimės ir nedelsiant kreipkimės į Karštąją koronaviruso liniją telefono numeriu 1808 ar užpildykime specialią anketą interneto tinklalapyje 1808.lt ir registruokimės koronaviruso tyrimui.

Taip pat prašau, su Jumis susisiekus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistams, aktyviai su jais bendradarbiauti ir suteikti visą reikalingą informaciją, jos neslėpti.        Tai padės efektyviau valdyti epidemiologinę situaciją – viruso plitimą Zarasų rajone Tik būdami vieningi, sąmoningi, elgdamiesi atsakingai, laikydamiesi būtinų apribojimų ir taisyklių galėsime suvaldyti COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimą mūsų rajone ir visoje šalyje.  Dėkingas visiems, kurie šios ekstremaliosios situacijos metu dirba savo darbo vietose. Ypač didelės pagarbos nusipelnė medikai, socialiniai darbuotojai, specialiųjų tarnybų žmonės, aptarnavimo sferos darbuotojai. Drauge mes įveiksime visas negandas ir, vykdydami visus nurodymus, suvaldysime koronavirusą.                                                     

Saugokite save ir kitus!

 

Nuoširdžiai ir su pasitikėjimu

Zarasų rajono savivaldybės meras                                          

Nikolajus Gusevas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite