KAIP APSIRENGTI, KAD NENUKRISTŲ

0
19
1

Valstybinės lietuvių kalbos komisija nuo 2016 metų kviečia bendruomenes, įstaigas ir organizacijas surengti Lietuvių kalbos dienas, vasario 16 – kovo 11 d. 2021 m. renginiai, telkiantys bendruomenes, stiprinantys lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją ir prestižą, Lietuvoje ir užsienyje vyks vasario – gegužės mėn.

Zarasų viešosios bibliotekos organizuotame virtualiame renginyje dalyvavo Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos III A kl. mok. su mokytoja Dalia Kukonenko. Dalyviai klausėsi lietuvių vaikų rašytojo ir dailininko Kęstučio Kasparavičiaus kūrinio apie senos spintos gyventojus, nusprendusius mauti kur ir gerai pašėlioti. Aptardami kūrinį vardijo jo personažus – nušiurusį paltą, plevėsą kaklaraištį, vestuvinę suknelę… Atlikdami praktinę užduotį padėjo Vytukui apsirengti, nes jam labai nesisekė. Visi užsidėti drabužiai ir avalynė vis nukrisdavo. Visiems dalyviams pasisekė lietuvių liaudies patarlėse įrašyti trūkstamus žodžius.   

 Moksleiviai džiaugėsi susipažinę su jų dar neskaitytu literatūros kūriniu, įveiktomis užduotimis ir pagalba Vytukui.                                                                           

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotr. aut.

2

3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite