APSISPRENDĘ VEIKLĄ VYKDYTI TIK TURINTIESIEMS GALIMYBIŲ PASUS TURĖS APIE TAI PRANEŠTI NVSC

0
17
min news zrs 496 min news zrs 845 info

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad jau nuo pirmadienio, rugpjūčio 16 d., verslo įmonės galės pasirinkti, ar aptarnauti visus, ar tik Galimybių pasą turinčius klientus, nelaukiant rugsėjo 13 d., kai šis reikalavimas taps privalomas.

 

Apie tokį savo apsisprendimą verslo įmonės turės pranešti NVSC, užpildydamos deklaraciją, kurią galima rasti NVSC interneto svetainėje adresu https:nvsc.lrv.lt/deklaracija. 

 

 
Pateikdami šią deklaraciją, veiklos vykdytojai įsipareigoja paslaugas teikti ar aptarnauti tik tuos asmenis, kurie turi Galimybių pasą. Ši deklaracija suteikia galimybę ūkio subjektams, teikiant paslaugas ir aptarnaujant asmenis, nesilaikyti kitų operacijų vadovo sprendimuose nustatytų reikalavimų, tokių kaip kaukių dėvėjimas, atstumų laikymasis, ploto ribojimai, lankytojų srautų valdymas. Šie reikalavimai tampa rekomendacinio pobūdžio. Tuo tarpu teikiant paslaugas visiems asmenims, nepriklausomai nuo to, ar jie turi Galimybių pasą, ar ne, šių reikalavimų laikytis būtina. 
Atkreipiame dėmesį, kad galimybės atšaukti šios deklaracijos nėra, tai reiškia, kad nusprendus vykdyti veiklą tik Galimybių pasą turintiems asmenims, šio principo turės būti laikomasi iki pat rugsėjo 13 d., kai šis reikalavimas taps privalomas visiems. 
 
Apie tai, kad įmonė aptarnauja tik asmenis, atitinkančius Galimybių paso kriterijus, bus būtina paskelbti prie įėjimo į veiklos vykdymo vietą, pateikiant ne mažesnio nei A4 formato lankytojams gerai matomą užrašą. 
 
Primename, kad ekstremaliosios situacijos metu įmonės yra tikrinamos, kaip jos laikosi nustatytų reikalavimų, susijusių su COVID-19 valdymu. Atliekant patikrinimus deklaracijas pateikusiose įmonėse bus vertinama, ar įmonės tikrai reikalauja iš lankytojų galimybių pasų, tačiau netikrinami kiti aspektai, kurie, kaip minėta, šioms įmonėms tampa rekomendaciniai (kaukių dėvėjimas, srautų valdymas, atstumų laikymasis ir kiti). 
 
Tikrinimus atlieka NVSC, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Valstybinė darbo inspekcija, Policijos departamentais, savivaldybių administracijos ir kitos institucijos. 
 
NVSC informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite