SĖKMINGAI ĮGYVENDINTAS PROJEKTAS ,,SVEIKA SIELA – SVEIKAME KŪNE“

0
24
1

Sveikos gyvensenos žinioms ir įgūdžiams suformuoti reikalinga nuolatinė informacinė veikla bei praktiniai užsiėmimai. Moksliškai įrodyta, kad suaugusių žmonių aktyvus ir sveikas gyvenimo būdas svarbus ne tik dėl fizinės savijautos, tačiau labai svarbūs ir psichologiniai motyvai: emociniai, kai gerėja nuotaika, mažėja depresija, stresinių situacijų poveikis, bei socialiniai, kai bendraujama su panašaus amžiaus žmonėmis.

Projekto ,,Sveika siela – sveikame kūne“ dalyviams buvo pristatyta neuroedukacija – viena iš neuromokslų sričių, ieškančia atsakymų kaip ir kokiais metodais padėti žmogui keisti požiūrį, mąstymą ir elgseną. Pagrindinis tikslas – išugdyti socialiai atsakingą asmenybę, kuri geba savarankiškai priimti etiškus sprendimus. Užsiėmimų metu dusetiškė lektorė Rita Dūdėnė supažindino bendruomenės narius kaip išgydyti savo emocinę patirtį, išlaisvinti savo emocijas, keisti požiūrį į save, atrasti paprastus sprendimus sudėtingose situacijose. Užsiėmimai vyko dailės terapijos metodu – meninės raiškos būdu asmens emocinei savijautai ir psichinei sveikatai gerinti.
 
Neuroedukatorė dalyvius mokė pažinti save, atsiverti ir tiesiog mėgautis buvimu ČIA IR DABAR. Anot Ritos „tai, ką sunku pasakyti žodžiais, mums išpiešia ranka“. Neuroedukacijos užsiėmimų metu visi dalyviai tuo puikiai įsitikino. Didelis ačiū visiems, kurie atėjo, dalyvavo, piešė, kalbėjo, juokėsi, verkė… tiesiog buvo kartu! Jūsų visų ir kiekvieno atskirai dėka projektas įgyvendintas šimtu procentų!
 
Dusetų seniūnijos ir parapijos bendruomenės santalka projektą „Sveika siela –sveikame kūne“ parašė Kultūros centro Dusetų dailės galerijos kultūrinės veiklos koordinatorė Ieva Špūrienė
 
Finansavo – Zarasų r. savivaldybės administracija
 
Nuotr. Ievos Špūrienės

2

3

4

5

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite