MIESTO ŠIUKŠLINTOJUS FIKSUOJA VAIZDO KAMEROS

0
70
1

Prie konteinerių besimėtantys seni baldai, buitinė technika, statybinės medžiagos ne tik bado akis aplinkiniams gyventojams, bet kaip ir kitos stambiagabaritės atliekos yra pavojingos, todėl joms čia – ne vieta. Suvaldyti šią situaciją padeda švietimas, vaizdo kameros ir piktybiškiems pažeidėjams gresiančios baudos.

Tikimės, kad vaizdo įrašai padės sudrausminti miestiečius, kurie nesilaikydami numatytos tvarkos užkrauna bendrojo naudojimo konteinerius ar šalia jų esančią teritoriją didžiagabaritėmis, statybos ir žaliosiomis atliekomis. Norime, kad ir gyventojai neliktų abejingi neatsakingam žmonių elgesiui ir pasirūpintų savo kiemo ir miesto švara. Prašome jų fiksuoti nusižengimus ir taip padėti užkirsti kelią mūsų aplinkos taršai ir miesto lėšų švaistymui.

Šalia bendrojo naudojimo konteinerių jau yra įrengtos 11 vaizdo stebėjimo kamerų. Artimiausiu metu planuojama pastatyti dar 20.

Vaizdo stebėjimo kameros – aukštos raiškos, todėl pažeidėjus užfiksuoja tiek dienos, tiek nakties metu. Šalia atliekų tvarkymo aikštelių kabo ir įspėjamieji ženklai, informuojantys gyventojus, kad jie yra filmuojami.

Pažeidėjus vaizdo kameros padeda identifikuoti pagal užfiksuotus žmonių atvaizdus arba jų transporto priemonių valstybinius numerius.

Tie, kurie nusižengia pirmą kartą, pagaliau supranta pažeidę taisykles ir patys sutvarko šiukšles, gauna tik žodinį įspėjimą. Kitu atveju tenka susimokėti baudą. Šiemet pričiuptos daugiau kaip dvi dešimtys šiukšlintojų.

Gražūs pavyzdžiai, aplinkinių pastabos, edukacijos, vaizdo kameros ir žinojimas, kad neleistinas elgesys bus užfiksuotas, veikia kaip prevencinė priemonė ir skatina elgtis atsakingiau.

Gyventojai pastebėję atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus t. y., metamas bet kokias atliekas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, kitose viešosiose vietose ir kitur, paliekamas bet kokias atliekas šalia konteinerių gali tai fiksuoti fotonuotraukomis, filmuoti ir pranešti Teisės ir civilinės metrikacijos skyriui el. p. adresu viesoji.tvarka@zarasai.lt. Dėkojame už Jūsų sąmoningumą.

 Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite