INFORMACIJA PĖSTIESIEMS

0
33
pereja

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena pėstiesiems būti atidiems prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį ir matyti eismo situaciją. Vairuotojas transporto priemonės sustabdyti iš karto negali. Šiuo metu, kai anksčiau temsta, taip pat eismo sąlygas neretai sunkina krituliai, vairuotojui pastebėti pėsčiąjį (-iuosius) gerokai sunkiau, ypač neapšviestuose keliuose.

Dar kartą akcentuotina:

► Pėstieji, įžengti į važiuojamąją kelio dalį galite tik po to, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių, jų greitį ir įsitikinate, kad eiti saugu. Eidami per važiuojamąją kelio dalį, taip pat ir pėsčiųjų perėją, neužsiimkite pašaliniais darbais (kalbėjimu mobiliuoju, žinučių rašymu ir pan.). Turite stebėti nuolat besikeičiančią eismo situaciją, t. y. klausytis, girdėti ir matyti, kas vyksta aplinkui.

► Tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, neapšviestuose keliuose, kad būtumėte matomi, naudokite matomumą gerinančias priemones: atšvaitus, ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, prožektorius, šviečiančius žibintus.

► Atšvaitas prie drabužių (rankinės, kuprinės) turi būti pritvirtintas taip, kad jį matytų kiti eismo dalyviai.

► Kelkraščiu arba važiuojamosios kelio dalies pakraščiu turite judėti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį.

► Į kitą važiuojamosios kelio dalies pusę privalote eiti tik pėsčiųjų (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio) perėjomis, o kur jų nėra, – sankryžose pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Neperženkite pėsčiųjų perėjos ribų. Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, galima eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu.

► Vietose, kur eismas reguliuojamas, turite vadovautis šviesoforais su pėsčiųjų simboliu, o kai jų nėra, – transporto šviesoforų signalais.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite