LAISVĖ ŠVĘSTI

0
19
DSC0041

Laisvė – aukščiausias tautos gėris. Tam, kad mes būtume savimi, kad tauta, valstybė. Laisvė dirbti savo mylimą darbą! Laisvė turėti svajonių vasaras! Laisvė keliauti! Laisvė švęsti! Tokiomis mintimis buvo pradėtas Laisvės gynėjų dienos minėjimas prie Zaraso ežero apžvalgos rato. Bendradarbiaudamos Zarasų kultūros, švietimo įstaigos ir organizacijos, sukūrė jaukų Sausio 13-osios minėjimą.

Renginyje dalyvavo Sausio 13-osios įvykių dalyviai, Laisvės gynėjai, zarasiškiai, miesto svečiai. Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas džiaugėsi bendryste, linkėjo būti vieningiems, mylėti ir gerbti vieni kitus, branginti galimybę gyventi laisvoje ir nepriklausomoje valstybėje.

Seimo nario Algimanto Dumbravos vardu sveikinusi Regina Račkauskienė kalbėjo, kad Lietuvos žmonės parodė ryžtą ir susitelkimą gindami atkurtą Lietuvos Nepriklausomybę. Pasak A. Dumbravos, žuvusiųjų atminimas įpareigoja mus su meile ir kantrybe dirbti mūsų šalies labui. Nuo kasdienių darbų ir pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsima Lietuvos ateitis.

Ceremonijos metu nuaidėjo trys pagarbos salvės, kurias atliko Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 508 pėstininkų kuopos kariai. Literatūrinę – muzikinę kompoziciją parengė Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos gimnazistai (vadovė Gražina Karlaitė).

Skambėjo širdį glostančios patriotinės dainos, kurias atliko Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniai (vadovas Gražvydas Gasparavičius). Vyrų ansamblis Rytis Biveinis, Deividas Guogis, Tautrimas Jankauskas, Dominykas Leleika, Armandas Stunžėnas kartu su visais zarasiškiais dainavo Erikos Masytės legendinį kūrinį „Laisvė“. Savo kūrybos dainas pristatė: Diana Boriak, Gilmė Dainytė „13-oji naktis“, solistė Adrija Zavackaitė „Patrankos šūvis“, Danielius Babkovas „Sausio 13“; Emilija Vaitkutė ir Emilija Venediktovaitė „Broli, neverk”.

Degė atminimo aukuras. Šauliška koše ir arbata vaišino Zarasų šaulių 907 kuopos „Vytis“ šauliai su vadovu Algirdu Guogiu. Šiltai, jaukiai ir nuoširdžiai praėjo 31-osios tragiškų, mūsų laisvę subrandinusių įvykių metinės. Ačiū visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie minėjimo organizavimo.

Inesa Dumbravienė,

Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

Nuotraukos autorės

 DSC0042

 DSC0043

 DSC0050

 DSC0052

 DSC0054

 DSC0055

 DSC0058

 DSC0061

 DSC0063

 DSC0065

 DSC0067

 DSC0068

 DSC0070

 DSC0073

 DSC0076

 DSC0080

 DSC0081

 DSC0084

 DSC0086

 DSC0089

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite