BAIGĖSI ŽIEMA: VASARIS BUVO PIGESNIS NEI SAUSIS

0
22
rad2

Zarasų gyventojus pasiekė vidutiniškai 15,6 proc. mažesnės vasario šildymo sąskaitos negu sausį. Mažesnėms sąskaitoms už šildymą įtakos turėjo šiltesni vasario orai, trumpesnis mėnuo dienų skaičiumi, o kartu ir mažesnis šilumos poreikis būstui šildyti. Vasarį 50 kv. metrų ploto buto šildymas gyventojams vidutiniškai kainavo 38 eurus, sausį mokėta apie 45 eurus.

Šių metų vasarį už 50 kv. m buto, esančio renovuotame ar naujame name, šildymą gyventojai vidutiniškai moka 32 eurus (64 ct už kv. m), buto šildymui vidutiniškai suvartota 485 kWh šilumos. Nerenovuotame name, tokio pat dydžio buto šildymas kainuoja apie 59 eurus (1,18 euro už kv. m), jo šildymui vidutiniškai reikėjo 890 kWh šilumos.

Kiek gyventojams teks mokėti už šildymą kovą, priklausys ne tik nuo šilumos kainos, bet ir nuo suvartoto šilumos kiekio pastate. Norint mažiau mokėti, būtina taupyti šilumą, o tai galima pasiekti visų gyventojų susitarimu, priimant sprendimą dėl namo renovacijos.

Kiekvieną mėnesį, nustatant AB „Panevėžio energija“ šilumos kainą, jos pokytį lemia šilumai gaminti naudojamo kuro ir iš nepriklausomo šilumos gamintojo perkamos šilumos kainos, kurios kinta nepriklausomai nuo šilumos tiekėjo. Kovo mėnesį nustatyta AB „Panevėžio energija“ šiluma kaina – 6,27 ct/kWh be PVM išlieka mažiausia tarp penkių didžiųjų šalies miestų.

Informacija vartotojui
Daugiau informacijos apie šilumos suvartojimą ir mokėjimus už suvartotą šilumą galite rasti www.pe.lt – Šilumos suvartojimas daugiabučiuose namuose. AB „Panevėžio energija“ vartotojai, prisijungę prie Klientų savitarnos portalo bendrovės interneto svetainėje gali peržiūrėti jiems pateiktas sąskaitas už sunaudotą šilumą ir karštą vandenį, jas atsispausdinti, apmokėti elektroniniu būdu ir deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis.

AB „Panevėžio energija“ primena, kad dėl kompensacijos už būsto šildymą gavimo galimybių gyventojai gali pasitikrinti interneto svetainėje www.spis.lt ar kreiptis pagal gyvenamąją vietą į savivaldybę. AB „Panevėžio energija“ klientai dėl jiems iškilusių klausimų gali kreiptis į Klientų aptarnavimo tarnybą tel. (8 45) 50 10 50 arba el. paštu klientai@pe.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite