KODĖL VERTA PASIRŪPINTI PROFESIONALIA LAISTYMO ĮRANGA?

0
14
vandens taskas 2 1

Ar kada pagalvojote, kokią dalį asmeninio laiko vasarą skiriate pramogoms? Galbūt daugiau laiko praleidžiama atliekant būtiniausius kiemo darbus, o laisvų dienų nuvykti prie jūros lieka vis mažiau? Nenuostabu, kad prižiūrint didelį sodo ar daržo plotą, prireikia ir atitinkamai daug laisvo laiko, kad visa augalija suvešėtų sveika, o sunokusių vaisių bei daržovių kiekis džiugintų dar ilgai. Planuojant sodo darbus svarbu paskirti laiko ir augalų laistymui – tik tinkamai aprūpinus šiuos drėgmės kiekiu bei laiku nupurškus juos nuo kenkėjų ar įvairių ligų galima tikėtis džiuginančių rezultatų. Vis dėlto, augalų laistymas yra bazinis jų priežiūros etapas, todėl verta apsvarstyti patogios laistymo įrangos įsigijimą. Juk lietuviškos vasaros ne visada būna tokios drėgnos, tad svarbu nepamiršti augalijos ir itin saulėtomis bei kaitriomis dienomis.

Daržo laistymas – kokius laistymo rinkinius išsirinkti?

Daržo liejimui patartina rinktis lašelinio laistymo rinkinius, kurie puikiai tiks norint palieti nors ir visą augalų eilę. Jei atskiros lysvės vietos drėgmės gauna per daug, vandens paskirstymą galima reguliuoti – lašelinio laistymo rinkinį sudarantys mini ventiliai suteikia galimybę sustabdyti laistymą pasirinktoje vietoje. Taupų bei tolygų augalų aprūpinimą vandeniu užtikrinantys lašelinio laistymo rinkiniai gali palieti iki 3 pakeltų lysvių. Įrangos komponentus – smulkų lašelinį vamzdį – paslėpus tarp augalų galima užtikrinti ir estetišką aplinkos įvaizdį. Kaip ir minėjome anksčiau, augaliją svarbu apsaugoti nuo įvairių kenkėjų, vieną jų – piktžoles, pašalinti galima ne tik chemija, bet ir rankiniu būdu. Atliekant ravėjimo darbus tarp augalų paslėpta laistymo įranga netrukdys užsiimti augalų priežiūra, todėl tokie rinkiniai yra itin optimalus variantas.

Daržo laistymas neapsiriboja vien jame augančiomis daržovėmis. Norint palaistyti gėlyną rekomenduojama rinktis rinkinį su mikropurkštuvais. Smulkų bei tolygų laistymą užtikrinanti įranga tiks norint palaistyti augančias gėles, krūmelius ar darže dygstančias salotas.

Ar galima įsigyti laistymo įrangą internetu?

Laistymo įrangą pavyks rasti ir internetu. Svarbiausia – perkant elektroninėje parduotuvėje suteikiama galimybė prekes įsigyti ir su internetu taikoma nuolaida. Garantuotas ne tik patogios kainos bei aukštos kokybės santykis, bet ir greitas prekės pristatymas į pasirinktą vietą. Internetu pirkti – tikrai verta.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite