BALANDĮ BRANGSTA ŠILUMA

0
18
min news zrs 201 dc2c8607d605743331 86975027

Nuo 2022 m. balandžio 1 d. nustatyta AB „Panevėžio energija“ vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį – 8,26 ct/kWh (be PVM). Gyventojams šiluma kainuos 8,26 ct/kWh, o 9 proc. pridėtinės vertės mokestis (PVM) už centralizuotai tiekiamą šilumą gyventojams bus kompensuojamas valstybės biudžeto lėšomis. Kitiems vartotojams šilumos kaina – 9,99 ct/kWh (su 21 proc. PVM).

Šilumos kaina be PVM, lyginant su kovu, didėja 1,99 cento už kilovatvalandę. Centralizuotai tiekiamos šilumos kainos didėjimą lėmė brangesnė iš nepriklausomų šilumos gamintojų superkama šiluma ir padidėjusios kuro kainos. Šilumos kainą didino ir išaugęs gamtinių dujų kiekis šilumai gaminti Kėdainiuose. Dėl karo Ukrainoje Europos Sąjungai (ES) į sankcijų sąrašą įtraukus netiesioginį AB „Lifosos“ savininką, sustabdyta Kėdainių fosforo trąšų gamyklos veikla sumažino AB „Panevėžio energija“ superkamą technologinės šilumos kiekį iš „Lifosos“, todėl „Panevėžio energija“, užtikrindama šilumos tiekimą Kėdainių miestui, buvo priversta šilumą gaminti savais įrenginiais Kėdainių rajoninėje katilinėje ir ją tiekti miesto vartotojams.

Karšto vandens kaina perskaičiuojama pagal nustatytą šilumos kainą. Nuo 2022 m. balandžio 1 d. gyventojams karštas vanduo kainuos 7,19 Eur už kubinį metrą.

AB „Panevėžio energija“ šilumos kaina kovą buvo mažiausia iš penkių didžiųjų Lietuvos miestų, o tarp 49 šilumos tiekimo įmonių užėmė 5-ą vietą nuo mažiausios šilumos kainos šalyje.

AB „Panevėžio energija“ gamina ir tiekia šilumą Panevėžio, Kėdainių, Pasvalio, Kupiškio, Rokiškio, Zarasų miestų ir rajonų gyventojams ir įmonėms. Tiekiamos šilumos kaina visame aptarnaujamame regione yra vienoda.

Daugiau informacijos www.pe.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite