VEDŽIOK AUGINTINĮ SU PAVADĖLIU!

0
27
mid news zrs 147 277663895 505338804633241 6534998360796244510 n

Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistai kartu su Zarasų policijos komisariato bendruomenės pareigūnais kovo mėnesį vykdė viešąją akciją „Vedžiok augintinį su pavadėliu“. Akcijos metu tikrinta, ar gyventojai laikosi Gyvūnų laikymo taisyklių, ar registruoti jų augintiniai, ar gyventojai surenka gyvūnų ekskrementus.

Pastebima, kad daugiabučiuose namuose, šunis auginantys gyventojai, juos vedžioja tiesiog po langais ir nesivargina surinkti augintinių paliktų ekskrementų. Be to, šunys labai dažnai vedžiojami be pavadėlių. Pasitaiko atvejų, kai palaidi šunys išgąsdina bei sužaloja kitus asmenis, sukelia grėsmę jų sveikatai ir gyvybei. Nors pareigūnai turėjo teisę bausti už pažeidimus, tačiau šios akcijos metu gyventojai buvo tik įspėjami, paraginti būti sąmoningais, tausoti aplinką bei pasirūpinti žmonių ir gyvūnų saugumu.

Akcijos tikslas – atkreipti gyventojų dėmesį į Gyvūnų laikymo taisykles gyvenamosiose vietovėse.

Gyvūnus vedžioti rekomenduojama įrengtose gyvūnų vedžiojimo aikštelėse, laukymėse, parkų pakraščiuose, kitose rečiau žmonių lankomose vietose. Draudžiama turėti su savimi ir vestis šunis į vaikų žaidimų aikšteles, sporto aikštynus, paplūdimius (maudymosi sezono metu), paleisti vienus į laiptines, kiemus ar bendrojo naudojimo vietas.

Asmenys, vedžiojantys šunis, privalo nedelsiant surinkti jų ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus, priteršus vietoje ar kito asmens žemės valdoje.

Užtikrinti, kad laikomi gyvūnai nekeltų grėsmės žmonių gyvybei, sveikatai, turtui, kitų gyvūnų gyvybei ir sveikatai bei nepažeistų kitų asmenų teisių ir teisėtų interesų.

Privalu surinkti ekskrementus, nes:

  1. Ekskrementų rinkimas yra normalus ir būtinas veiksmas.
  2. Palikti ekskrementai kenkia kitiems gyvūnams, žmonėms, aplinkai.
  3. Nesilaikant taisyklių, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnį, gali būti taikoma administracinė atsakomybė nuo įspėjimo iki 2300 eurų baudos su gyvūno konfiskavimu. Taip pat gali būti taikomos administracinio poveikio priemonės – įpareigojimas dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

mid news zrs 445 2 5

mid news zrs 470 1 7

mid news zrs 815 277583786 505338817966573 2418312767612618120 n

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite