DAINUOJU TAU GYVENIMĄ

0
22
Dainuoju tau gyvenima 01

Balandžio 13 d. 18 val. Zarasų kultūros centre

Legendinių bardų ir ansamblio „Lietuva“ koncertas „Dainuoju Tau gyvenimą“

Šiltų emocijų ir romantikos kupina programa „Dainuoju Tau gyvenimą“ sugrįžta į ansamblio „Lietuva“ repertuarą bei kviečia pavasario vakarus praleisti kaip niekad jaukiai. Ansamblio choras ir orkestras kartu su ilgamečiais dainuojamosios poezijos atlikėjais Sauliumi Bareikiu, Gediminu Storpirščiu ir Giedriumi Arbačiausku pristatys gražiausias bardų dainas, kurias šį pavasarį bus galima išgirsti Alytuje, Biržuose, Ukmergėje, Jonavoje, Zarasuose ir Varėnoje.

„Mane džiugina toks didžiulis susidomėjimas. Žmonės išeina tarsi pakylėti, ko ir siekėme šia muzika. Manau, tai projektas, kuriame galime rasti įdomių pavyzdžių, kaip dainos gali derėti su tautine kūryba. Barduose dar svarbi istorija: kaip tu ją jauti, tokią išraišką ir renkiesi“, – pasakojo G. Storpirštis, vienas didžiausių dainuojamosios poezijos puoselėtojų, Lietuvos teatro ir kino aktorius, teatro pedagogas, dainų autorius ir atlikėjas. Jis įsitikinęs, kad kanklių ir gitarų sąskambis koncertui suteiks ypatingos emocijos.

 

 

Jungtiniame projekte atpažįstamos dainos kaip „Artistai“, „Aš mylėjau tave tau nežinant“, „Langai“, „Chrizantemos“, „Ruduo“ ar staiga įsipynusi „Rūta žalioji“ atsiskleis visai kitomis spalvomis: aranžuotėse dominuos tokie instrumentai kaip kanklės, skudučiai ar lumzdeliai, įsipins sutartinių atgarsiai ir tautiniai motyvai, nuolat pereinantys į šiuolaikinį skambesį.

„Būsime ne tik subtilūs, bet ir žaismingi. Žiūrovai nustebs, kai išgirs žinomą dainą, o ji bus visai kitoje nuotaikoje. Pavyzdžiui, dainoje „Kaštonas“ esame romantiški, nes kaštonai žydi pavasarį, kai norisi mylėti. Bardų vakaruose klausytojai linkę užsimerkti, įsiklausyti į žodžius, ypatingą skambesį. Koncerto dainose liejasi gyvenimo istorijos, tad kiekvienas ras tai, kas jam reikšmingiausia. Dainos atspindi tai, ko labiausiai trūksta žmogui“, – sakė programos režisierius Donatas Bakėjus, dar žinomas kaip choreografas, buvęs Anželikos Cholinos trupės narys.

Po 2019 m. įvykusios premjeros didžioji dalis klausytojų atpažino poetų kūrinius ir dainavo kartu su atlikėjais. Publikos dėmesį patraukė ir „Lietuvos“ orkestro vyr. dirigentas dr. Egidijus Kaveckas, kurio energingus mostus ir charizmą buvo galima išvysti pačiame scenos priekyje. Koncerto svečiai labiausiai liko nustebinti unikaliu, dar niekur negirdėtu dainų skambesiu.

„Esu girdėjęs daug variacijų ir sąstatų, bet tai skambėjo ypač artimai, organiškai, įdomiu formatu. Iš esmės projektas pavyko, ir man atrodo, kad būtų naudinga dar kartą su juo apvažiuoti Lietuvą. Tikrai paliko gerą įspūdį, ypač ansamblio choras ir jo lygis. Patiko, kad dainos derinamos temiškai su tautiniais intarpais. Viskas labai gražiai suskambėjo“, – po koncerto Vilniuje, Šokio teatre teigiamais įspūdžiais dalinosi aktorius ir atlikėjas Jokūbas Bareikis.

Koncertinėje programoje bardų dainas aranžavo keturi Lietuvos kompozitoriai: Andrius Kulikauskas, Aras Žvirblys, Sigitas Mickis ir Marius Salynas. A. Kulikauskas dar žinomas kaip dainų atlikėjas, kartu su ilgamečiu bendražygiu maestro Vytautu Kernagiu įkūręs „Dainos teatrą“, ilgai dirbęs su „Keistuolių teatro“ aktoriais. Kompozitorius, lektorius S. Mickis taip pat aranžuoja kūrinius „Keistuolių teatrui“. Dar vienas įžymus kompozitorius Aras Žvirblys muziką kūrė ansamblio „Lietuva“ muzikiniam spektakliui – misterijai „Dievai ir žmonės“.

Bilietai čia:

Taikome grupines nuolaidas – perkant ne mažiau kaip 15 bilietų, suteikiama 20 proc. nuolaida! Šiuo klausimu kreipkitės vipklientai@bilietai.lt 

 

KŪRYBINĖ GRUPĖ:

Režisierius: Donatas Bakėjus

Bardai: Saulius Bareikis, Gediminas Storpirštis, Giedrius Arbačiauskas

Valstybinio ansamblio LIETUVA choras ir orkestras

Solistai: Dovilė Kazonaitė ir Ilona Pliavgo

Aranžuotojai: Andrius Kulikauskas, Aras Žvirblys, Sigitas Mickis, Marius Salynas

Vyr. dirigentas ir orkestro vadovas – dr. Egidijus Kaveckas

Vyr. chormeisteris – Algimantas Kriūnas

Meno vadovas – Giedrius Svilainis

Bilietus platina – www.bilietai.lt

Daugiau informacijos – www.ansamblis-lietuva.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite