ZARASUOSE UKRAINIEČIAI MOKOSI LIETUVIŲ KALBOS

0
33
1

Kovo 31 dieną, Zarasų švietimo pagalbos tarnyboje vyko pirmoji lietuvių kalbos pamoka su atvykusiais suaugusiais ukrainiečiais. Susirinko 16 žmonių.

Tarnyboje labai laukėme šios dienos. Kiekvienam dalyviui suruošėme po mažą mokymosi dovanėlę ir lietuvišką saldumyną, kad mokslai būtų saldūs.

Zarasų švietimo pagalbos direktorė Gintarė Laurikėnienė pasveikino susirinkusius, papasakojo apie Tarnybą, jos vykdomas veiklas, pakvietė kreiptis, kai tik reikės pagalbos. „Mes labai norime jums padėti ir parodyti, kad Zarasų žmonės yra su jumis. Kas kaip gali. Mes jus mokysime lietuvių, o jūs mus – ukrainiečių kalbos“, – kalbėjo direktorė.

Charkovas, Dniepropetrovskas, Krivoj Rih, Kramatorskas… mokiniai vardija iš kur atvyko, o balsai dreba.

Pirmieji sakiniai, raidės ir garsai, tarimas, kartojimas. Žmonės šypsosi, atsipalaiduoja. Svarbiausia pamokose – išdrįsti kalbėti ir gerai jaustis.

Labai džiaugiamės, kad į kvietimą savanoriauti mokant ukrainiečius lietuvių kalbos, iš karto atsiliepė lietuvių kalbos mokytojos – Edita Kondratavičiūtė, Daiva Matijošienė, Inga Gikienė. Jos labai geranoriškai įsitraukė į šią veiklą.

Ačiū, mokytojos, kad dovanojate savo laiką, ieškote informacijos, sukūrėte programą. Jums puikiai pavyksta!

Programą pradėjo mokytoja Daiva. Pirmoji pamoka praėjo labai gerai. Visi labai stengėsi.

Mes būsime kartu tiek, kiek reikės. Kalbėsime savo kalbomis, mokysime vieni kitus. O kai pritrūksime žodžių – susikalbėsime šypsenomis ir širdimis.

Susitinkame ketvirtadieniais 18 val.

Nuotraukos Gintarės Laurikėnienės
Zarasų švietimo pagalbos tarnybos informacija

2

3

4

5

6

7

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite