JEI KAIMYNAS LESINA BALANDŽIUS

0
19
min news zrs 719 b 1

Ką daryti, jei kaimynas lesina balandžius? Sparnuočiai, ypač balandžiai, sukelia nemažai rūpesčių miestiečiams, apdergdami jų namų balkonus, palanges, stogus, automobilius. Dažnai žmonės dėl to patys ir būna kalti, lesindami paukščius netinkamose vietose.

Reguliarus paukščių apterštų vietų valymas yra ne tik nemalonus užsiėmimas, bet ir nemažos išlaidos. Specialistai siūlo susitarti visiems gyventojams ir nebelesinti paukščių arti namų.

Atkreipiamas dėmesys, kad, nors noras bendrauti ir padėti paukščiams yra sveikintinas, gyvūnams kartais taip padaroma ir meškos paslauga. Priprasdami nuolat gauti lesalo, paukščiai praranda instinktą patys ieškotis maisto ir tampa priklausomi nuo žmogaus. Balandžiams, kuosoms, kovams mėtomi duonos, bulvių gabaliukai, ryžiai, įvairios maisto atliekos yra ne tik maisto šaltinis paukščiams, bet ir paprasčiausias teritorijos šiukšlinimas. Prie žmonių pripratę ir įžūliai iš jų maisto reikalaujantis paukščiai skatina ir įvairių ligų plitimą, o taip pat didina ir ektoparazitų kolonijas: erkių, sėjamųjų seradėlių, blusų.

Tad prieš pradedant lesinti paukščius, verta gerai pagalvoti, kuo juos galima ir, svarbiausia, kur lesinti. Miesto gyvenamieji kvartalai tam – tikrai pats blogiausias pasirinkimas, nes sparnuočiai teršia visur, kur skraido, todėl aplinkiniai namai, automobiliai iš karto būna apdergiami. Gana dažnas atvejis, kai paukščius konkrečioje vietoje prie namo įpratina vienas gyventojas, neatsiklausęs kitų nuomonės. Tokiu atveju kyla konfliktai. Geriausia išeitis – rasti kompromisą, kur būtų galima šerti paukščius niekam netrukdant.

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite