„DĖKOJU, MYLIU, LINKIU STIPRYBĖS KELIAUJANT TARP ŽEMĖS IR DANGAUS.“

0
17
20220420 081731

Tokiais šiltais žodžiais į Zarasų bibliotekos skaitytojus kreipiasi Doloreta Kazragytė. Šis autografas ranka įrašytas jos naujausioje knygoje „(Ne) paskutinis veiksmas“. Vienuoliktoji aktorės Doloresos Kazragytės  knyga – autobiografinių esė knyga, savotiškas dienoraštis. Išorinių įvykių čia nedaug, o štai progų apmąstyti vertybes ir drastiškai pasikeitusį pasaulį – daugybė.

Doloresa Kazragytė nevirkauja dėl praėjusių šlovės akimirkų ir pasikeitusio gyvenimo, kurio šurmulį keičia prisiminimai ir knygos, sūnaus Tomo atvežtos į namelį prie ežero. Kadaise čia, Labanoro girioje, Viktoro Šinkariuko pastatytoje trobelėje, ji tik vasarojo. Dabar čia gyvena jau ne tik vasaros mėnesiais: giria, ežeras tampa didžiojo aktorės uždavinio – savęs atradimo – scenovaizdžiu.

Kita Zarasų bibliotekos skaitytojams dedikuota Doloresos Kazragytės autobiografinės eseistikos knyga „Švytintis rūkas“, kaip visada – atviras aktorės dienoraštis. Knygoje sudėti tekstai, rašyti 2014–2017 metais. Tuo laikotarpiu Nacionaliniame dramos teatre ji sukūrė Hedvigos vaidmenį lenkų režisieriaus Krystiano Lupos spektaklyje pagal T. Bernhardo pjesę „Didvyrių aikštė“. Knygoje daug vietos skirta repeticijoms, taip pat gastrolėms Lenkijoje, Kinijoje, Prancūzijoje. Pasak autorės,  šioje knygoje – sutiktų „mažų“ žmonių gyvenimai, provincijos miestelių bendruomenių susitikimai bibliotekose, seniūnijose, parapijose. Visa tai knygoje aprašiau kaip savo meilę tiems žmonėms ir jų istorijoms.”
Kviečiame skaityti puikias, tikrai įtraukiančias knygas.

Nuoširdžiai dėkojame kunigui, poetui Justui Jasėnui už dovanotas knygas.

Parengė Jolanta Lementauskienė

Nuotr. Inesos Dumbravienės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite