ZARASŲ VIEŠOSIOS BIBLIOTEKOS LANKYTOJUS BURIA PASAKOJIMO MENO VEIKLOS

0
8
1

Biblioteka – tai bendruomenė. Žengdami į ją lankytojai ne tik ieško istorijų iš knygų, bet ir atsineša savąsias, nori jomis dalintis. Siekdamos sukurti dar gyvesnį ryšį su savo lankytojais – geriau juos pažinti, sudominti ir įtraukti – Panevėžio regiono bibliotekos ėmė aktyviai gilintis į pasaulyje sparčiai populiarėjantį pasakojimo meną. 

Po intensyvių mokymų ir pasiruošimo darbų, pasakojimo metodu paremtos veiklos jau džiugina Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos lankytojus. Užsiėmimuose naudojami specialistų sukurti pasakojimo edukacijų rinkiniai ir bibliotekos darbuotojų-pasakotojų entuziazmas nepalieka abejingų.

Šių metų balandžio mėnesio 14 dieną mūsų bibliotekoje vyko edukacija  „Sukurti pasakojimą pagal Ievos Babilaitės tyliąją (bežodę) knygą „Ne vienas“ užsiėmimas. Jame dalyvavo I d klasės mokiniai iš Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos.

Dalinamės renginio įspūdžiais.

Veiklos iš projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“

Projektą finansuoja Nordic Culture Point.

Zina Černovienė,

Zarasų viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Nuotraukos Vitos Juškėnienės

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite