KĄ REIKIA ŽINOTI APIE DUJINĮ TERASŲ ŠILDYTUVĄ?

0
127
terasa

Jeigu turite nuosavą terasą ir joje mėgstate leisti vakarus, tuomet tam, kad joje nesušaltumėte, reikėtų pagalvoti apie jos apšiltinimą. Ir tai tikrai nereiškia, jog jums reikės keisti dabartinę terasą – užteks įsigyti šildytuvą, kuris gebės užpildyti erdvę reikiamu šilumos kiekiu.

Kaip veikia dujiniai šildytuvai?

Tam, kad dujiniai šildytuvai sušildytų orą, naudojama dujų liepsna. Tokio tipo šildytuvas nenaudoja elektros ar kitų energijos šaltinių, todėl gali būti pastatomas jums norimoje vietoje. Dujas į šildytuvą tiekia prie šildytuvo prijungtas dujų balionas, todėl šį šildytuvą rekomenduojama naudoti didesnėse ir gerai vedinamose erdvėse. Priklausomai nuo aplinkos temperatūros, šildytuvo galingumo ir baliono dydžio, dujiniai šildytuvai (su vienu balionu) gali veikti apie 19 – 44 valandų. Tai ypatingai patogus ir funkcionalus prietaisas, kuris gali būti naudojamas ne tik jūsų terasose, bet ir įvairių švenčių metu, todėl jį tikrai verta įsigyti!

Kokie išskiriami dujinių šildytuvų privalumai?

  • Šildytis dujomis – pigus ir ekonomiškas būdas
  • Įjungus dujinį šildytuvą, jau iš karto galima pajausti malonią šilumą, todėl nereikia laukti kol jis įkais
  • Dujiniai šildytuvai turi galimybę šilumą skleisti įvairaus ploto zonose, o tai reiškia, kad tai gali siekti net iki 9 metrų
  • Dujiniai šildytuvai nenaudoja jokios elektros, todėl jiems nereikia jokių papildomų laidų ar kitų dalių, todėl galėsite jį pastatyti jums patogioje vietoje
  • Dujiniai šildytuvai gali apšildyti skirtingus plotus – tiek terasą, tiek maitinimo įstaigų, tiek garažų, tiek kitų erdvių zonas
  • Dujinio šildytuvo visiškai neveikia skersvėjai
  • Šildymo intensyvumą galima reguliuotis pagal individualius norus
  • Dujiniai šildytuvai yra įvairių tipų, todėl galėsite rinktis iš pastatomų ir pakabinamų.

Į ką reikėtų atsižvelgti renkantis dujinį šildytuvą?

Šiuolaikiniai dujiniai šildytuvai skiriasi ne tik savo dizainu, bet ir techninėmis charakteristikomis ir galingumu. Labai svarbu pasirinkti tinkamą, jūsų poreikiams atitinkantį prietaisą, kuris nenuviltų jūsų poreikių.

Plotą, kurį reikės šildyti. Jeigu tai yra terasa, tuomet jos jums visos nereikės šildyti (tik tą zonoje, kurioje nuolat būsite). Jeigu terasoje turite vieną ar du staliukus, tuomet tikrai užteks vieno dujinio šildytuvo. Jeigu erdvė yra gana didelė, tuomet reikėtų ieškoti galingesnio šildytuvo arba įsigyti daugiau nei vieną prietaisą.
Pakabinamas ar pastatomas šildytuvas. Tai vienas iš esminių dalykų renkantis šildytuvą. Pastatomiems šildytuvams reikėtų skirti šiek tiek daugiau vietos, todėl tai yra puiki priemonė esant erdvioms terasoms. Pakabinami šildytuvai yra kompaktiški, todėl puikiai tinka nedidelių terasų erdvių apšiltinimui.
Baliono dydis ir šildytuvo galia. Nuo šių aspektų priklauso, kaip efektyviai ir ilgai jūsų pasirinktas šildytuvas skleis šilumą. Kokio galingumo ir baliono dydžio jums reikės, jau priklausys nuo jūsų poreikių ir turimos erdvės ploto.
Papildomos funkcijos. Galite rasti ir tokių šildytuvų, kurie turi specialius apšvietimus ir yra valdomi nuotoliniu būdu. Papildomos funkcijos tik užtikrina komfortiškesnį šio prietaiso naudojimą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite