KAIP IŠSIRINKTI PASIPRIEŠINIMO GUMAS?

0
92
Sportbay Booty bands inner

Sportui namuose vis dažniau pasirenkamos pasipriešinimo gumos, kurių asortimentas yra ganėtinai platus. Jei tokią sporto įrangą naudosite pirmą kartą, tikėtina, kad jums kyla klausimų, kaip pasirinkti pačias tinkamiausias, todėl netrukus aptarsime pagrindinius šių gumų tipus ir jų privalumus.

Trumpos žiedinės gumos

Tokios pasipriešinimo gumos gali būti guminės arba medvilninės. Naudojant tokią sporto įrangą įprastai yra atliekama daug pakartojimų su nedideliu pasipriešinimu. Medvilninės pasipriešinimo juostos yra skirtos apatinės kūno dalies treniravimui. Jos įprastai yra ganėtinai plačios ir turinčios tris pasipriešinimo lygius. Ši sporto įranga gali būti naudojama kaip papildoma priemonė atliekant įvairius pratimus su svoriais. Žiedinės elastinės gumos yra pritaikytos viso kūno treniravimui. Gana dažnai tokia sporto įranga yra pasitelkiama po įvairių traumų ar atliktų operacijų, tačiau jos taip pat puikiai tinka ir gerinant savo fizinę formą.

Ilgos pasipriešinimo gumos

Naudojant ilgas pasipriešinimo gumas galima atlikti beveik visus pratimus, kurie atliekami naudojant svorius. Ilgos pasipriešinimo gumos gali būti su rankenomis arba žiedinės. Jei planuojamos treniruotės naudojant skersinį, tokiu atveju yra palankiau rinktis žiedines gumas, nes su jomis bus galima atlikti gerokai daugiau pratimų. Taip pat svarbu paminėti, kad gumos su rankenomis nėra labai ilgaamžės, nes tvirtinimo taškai ganėtinai greitai dėvisi.

Forma ir dydis

Kai kurių pasipriešinimo gumų ilgis yra fiksuotas, tačiau kartais ilgį galima koreguoti. Pasipriešinimo gumų ilgis priklauso nuo apkrovos lygio, atliekamų pratimų tipų, mankštinamos kūno srities, ir t.t. Juostos su kilpomis dažniausiai yra kiek trumpesnės ir plonesnės, o apvalios gumos, kitaip dar vadinamos espanderiais, įprastai yra ilgesnės, tačiau jos turi rankenas, kurias yra patogu laikyti ir atlikti pratimus (tokios gumos dažniausiai naudojamos treniruojant rankų, pečių ir krūtinės raumenis).

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite