PSICHOLOGO KONSULTACIJOS NAUDOS

0
24
839566162 Psichologokonsultacija.thumb.jpg.91d85d1e62ec273f35ce45094b440f7f

Psichinė sveikata yra kažkas, ko mes nematome ir į ką negalime besti pirštu, kaip tą galime padaryti fizinės traumos atveju. Psichika bei psichologija tuo ir sudėtinga, kad nėra lengva įvardinti problemų šaltinį ar juolab problemą išspręsti.

Psichinių ir psichologinių problemų problemų sprendimas gali užtrukti ir metų metus. Nes net kai kartu su psichologu galima išskirti ir įvardinti konkrečias problemas, jų atsirado priežastis ir funkciją, atlikti pokyčiams vis tiek reikės daug laiko ir pastangų. Psichologiniams pokyčiams neužtenka tik problemas suprasti, tačiau reikia rasti ir individualiai pritaikytų būdų asmeniniam psichologiniam pokyčiui.

Todėl jei nesate patenkinti savo psichine sveikata, savo psichologine būkle, jei jaučiate konkrečius simptomus, tai gali būti priežastis užsiregistruoti psichologo konsultacijai. Psichologas jums bus naudingas dėl daug priežasčių, keletą kurių išdėstoma tolimesnėje teksto dalyje.

Psichologai yra nešališki

Kai kurie žmonės mano, kad nebūtina kreiptis į psichologą, nes jie turi draugų ir šeimos narių, kurie gali išklausyti jų problemų ir pasidalinti patarimais. Taip, yra labai svarbu turėti artimų žmonių su kuriai galite pasikalbėti, bet yra situacijų, kuomet pokalbiai su artimaisiais gali neduoti tokios naudos, kurios tikitės. Pavyzdžiui, artimieji gali būti šališki konkrečios situacijos ar konkrečių asmenų, kurie jums kelia problemas, atžvilgiu. Tuo tarpu psichologai gali pasiūlyti nešališką nuomonę, nes jie į tą pačias pačias situacijas gali žiūrėti iš išorinės perspektyvos, kuri leidžia susidaryti objektyvesnį vaizdą ir suteikti objektyviau realybę atitinkančių patarimų.

Psichologai gali suteikti kitą matymo tašką

Būtent dėl gebėjimo į situaciją žvelgti nešališkai ir profesionaliai, psichologai gali pasiūlyti tokį situacijos matymo žvilgsnį, kuris nėra lengvai prieinamas nei mums patiems, nei mūsų artimiesiems. Mes patys dažnai esame linkę įsivaizduoti, kad mūsų bėdos yra įleidusios šaknis ir nepajudinamos, nepakeičiamos, kad mes nesame tam pakankamai stiprūs, nesame pajėgūs ir t.t. Toks mąstymas neleidžia spręsti savo bėdų ir neabejotinai neigiamai paveikia mūsų patirtį darbe ir kasdienybėje. Psichologas, remdamasis savo patirtimi ir profesinėmis žiniomis, gali leisti į savo situaciją pažiūrėti tokiu kampu, kuris leidžia matyti, kad tos problemos nėra tokios didelės ir tikrai yra išsprendžiamos.

Psichologas padeda jausti, kad esate ne vieni

Viena blogiausių situacijų, kurioje galima atsidurti, kai šlubuoja psichinė sveikata, yra vienatvės jausmas. Tuomet jaučiamasi lyg niekas kitas neturi tokių problemų ir niekas kitas nesijaučia taip blogai. Psichologas gali padėti išsklaidyti šitas baimes ir abejones. Kuo anksčiau kreipsitės psichologinės pagalbos, tuo efektyviau jums bus galima ją suteikti, nes vienatvės ir bejėgiškumo jausmas gali tik dar labiau pagilinti jau ir taip prastą savijautą.

Psichologas gali padėti pasikeisti

Psichologo darbas yra ne vien tik palengvinti neigiamos psichologinės būsenos naštą ar padėti apskritai jos atsikratyti. Psichologas gali padėti ir pakeisti savo charakterį, asmenybę ir apskritai santykį su aplinkiniu pasauliu. Tam pasitelkiami įvairūs metodai iš kurių žinomiausias yra kognityvinė elgesio terapija, kuri padeda žmogui pakeisti savo mąstymą ir elgesį. Kiti metodai ir psichoterapija bendrąja prasme gali padėti ir keičiant tam tikrus savo būdo bruožus.

Psichologas gali padėti siekti savo tikslų

Jei turite tikslų, bet nebejaučiate motyvacijos jų siekti, psichologo konsultacija gali leisti susigrąžinti tą energiją ir atsidavimą, kuriuos praradote. Motyvacijai prarasti nėra būtinos rimtos psichologinės problemos: kartais mes tiesiog galima susidurti su kliūtimis ir sunkumais, kurie atima iš mūsų motyvaciją toliau siekti savo tikslų. Psichologo darbe tai yra dažnai pasitaikanti priežastis dėl kurios žmonės kreipiasi pagalbos. Profesionalus psichologas tikrai turės įrankių jums padėti susigrąžinti prarastą motyvaciją.

Psichologas padės sugrįžti į realybę

Būdami žmonėmis mes neišvengiamai realybę vertiname subjektyviai. Tame nėra nieko blogo, bet kartais mūsų vertinimai gali labai smarkiai atitrūkti nuo pačios realybės su visomis to pasekmėmis. O situaciją paaštrinti prasta psichologinė būsena. Tokioje situacijoje yra labai įprasta pradėti mąstyti perdėtai neigiamai, net mažiausią problemą pradedama vertinti kaip didžiulę katastrofą. Psichologas, pasiūlydamas savo nešališką žvilgsnį, padės sugrįžti į realybę ir į problemas žiūrėti realybę atitinkančiu žvilgsniu.

Nepamirškite, kad registracija pas psichologą tikrai nereiškia, kad jūs esate „nesveikas“. Psichologo pagalbos kreiptis dabar įprasta ir profilaktiškai, prieš priimant svarbų sprendimą gyvenime ar panašiose situacijose. Tą daro ne tik paprasti žmonės, bet ir įžymybės. Tad nebijokite kreiptis pagalbos, jei jos tikrai reikia.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite