POILSIAUK ATSAKINGAI“: ZARASŲ RAJONE PATIKRINTA 12 PLAUKIOJIMO PRIEMONIŲ IR 21 ŽVEJYS

0
16
patikr

Aplinkos apsaugos departamento Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos specialistai kartu su Vilniaus pasienio rinktinės Puškų užkardos pasieniečiais vykdė akcijos „Poilsiauk atsakingai“ reidą Drūkšių ežere, Zarasų rajone. Buvo patikrinta 12 plaukiojimo priemonių ir 21 žvejys, pažeidimų nenustatyta.

„Per akciją tikrinome asmenis, plaukiojančius motorinėmis transporto priemonėmis, ir žvejus mėgėjus. Džiugina tai, kad visi laikėsi ir mėgėjų žvejybos taisyklių, ir aplinkosaugos sąlygų plaukiojant vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis reikalavimų“, – sako Ignalinos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnė Jurgita Petkevičiūtė.

Aplinkosaugininkai primena, kad, vadovaujantis aprašu, kur ir kada galima plaukioti, priklauso nuo savaeigės priemonės variklio galingumo.

Jei bendras variklių galingumas neviršija 10 AG (8 kW), plaukioti galima visą plaukiojimo sezoną didesniuose kaip 100 ha vandens telkiniuose.

Nuo birželio 21 d. iki plaukiojimo sezono pabaigos – didesniuose kaip 10 ha vandens telkiniuose. Kai bendras variklių galingumas 11 AG (9 kW)–20 AG (15 kW), plaukioti galima per visą plaukiojimo sezoną ne mažesniuose kaip 500 ha vandens telkiniuose. Taip pat nuo birželio 21 d. iki plaukiojimo sezono pabaigos – ne mažesniuose kaip 100 ha vandens telkiniuose.

Tuo metu saugomose teritorijose plaukiojimo priemonėms su vidaus degimo varikliais galioja dar griežtesni reikalavimai, todėl, rengiantis pabūti gamtoje, pravartu dar kartą žvilgtelėti į Aplinkosaugos sąlygų plaukiojant vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis reikalavimus ir Vandens telkinių, kuriuose plaukiojimas tam tikromis plaukiojimo priemonėmis draudžiamas ar ribojamas, sąrašą.

Dalyviai 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite