SUSIRINKIMAS DĖL DUSETŲ MIESTO TERITORIJOS BENDROJO PLANO RENGIMO

0
20
1

Gegužės 12 d. Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje vyko pakartotinas susirinkimas, kuriame buvo aptartas papildytas Dusetų miesto bendrasis planas. Projekto vadovė Gintarė Karpavičienė atsakė į dusetiškiams rūpimus aktualius klausimus, kvietė plano rengimo laikotarpiu bendruomenes, gyventojus teikti savo pasiūlymus.

Buvo diskutuota apie formuojamų teritorijų tvarkymo, naudojimo ir apsaugos prioritetus; ne žemės ūkio paskirties funkcines zonas, numatant visuomeninės, smulkaus ir vidutinio verslo, paslaugų ir kitos veiklos plėtojimą planuojamose teritorijose. Aptarta inžinerinė, rekreacinė, turizmo ir aptarnavimo infrastruktūra, taip pat kurortinės teritorijos statuso svarba Dusetoms ir Antazavei, kurias galėtų sujungti dviračių tako trasa.

Dusetų miestas yra Sartų regioniniame parke, tad siekiant išsaugoti kraštovaizdį bei savitą regiono architektūrą, rengiant detalųjį planą labai svarbu į tai atsižvelgti ir šia tema taip pat buvo plačiau diskutuota. Ypatingas dėmesys atkreiptas į apleistus, vaizdą gadinančius pastatus Sartų pakrantėje ir jau imamasi teisinių priemonių spręsti šią problemą.

Susirinkime taip pat pasisakė Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Dusetų seniūnas Darius Steponavičius, „Dusetų jachtklubo“ kreiserinio buriavimo mokyklos vadovas Arūnas Kavaliauskas.

Planavimo organizatorius: Zarasų rajono savivaldybės administracija.

Teritorijų planavimo dokumento rengėjas: UAB „KELPROJEKTAS“.

Dusetų seniūnijos info

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite