IR VĖL SUKČIAI…

0
30
sukciavimas pav

Informuojame, kad per 2022 m. birželio mėnesį Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariate jau yra užregistruoti net 3 sukčiavimo atvejai! Vienas iš tokių atvejų, kai Zarasų gyventojas patikėjęs sukčiais, prarado net 8 tūkstančius eurų!

Gyventojams telefonu skambina sukčiai, kurie prisistato bankų darbuotojais. Sukčiai išgalvodami visokias istorijas apgaulės būdu bando išvilioti prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus. Sukčiams pateikus savo prisijungimo kodus, iš Jūsų sąskaitų nuskaičiuoti pinigai tiesiogiai arba per tarpines sąskaitas iškeliauja į užsienį, iš kur susigrąžinti jų beveik neįmanoma. Tikėtis, kad bankas gražins prarastus pinigus taip pat neverta, nes asmuo, patikėjęs sukčiais, pats suteikia prisijungimo prie jo asmeninės sąskaitos duomenis, o tai yra draudžiama tarp asmens ir banko pasirašytose sutartyse.

Visada atsiminkite, kad bankų ir kitų tarnybų specialistai niekada neprašo pateikti asmeninių ir elektroninės bankininkystės duomenų. Sulaukę skambučio iš nepažįstamų asmenų, kurie prašo suteikti informaciją apie Jūsų finansinę padėtį, prašo atskleisti banko duomenis, nutraukite pokalbį, niekada neteikite jokių duomenų, geriausias sprendimas – patys susisiekite su banko atstovais oficialiai skelbiamais arba sutartyse nurodytais telefonų numeriais, el. pašto adresais. Taip pat priminkite apie tai savo tėvams, vaikams, draugams ir kaimynams, dalinkitės šia informacija socialiniuose tinkluose.

Saugokite savo turtą, neleiskite lengvabūdiškai jo pasisavinti sukčiams!!!

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Zarasų rajono policijos komisariato informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite