KVIEČIAME LIEPOS 6-ĄJĄ IŠKELTI LIETUVOS TRISPALVĘ!

0
18
min news zrs 743 t 1

Artėjant Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai, svarbu nepamiršti, kad privaloma iškelti Lietuvos Respublikos vėliavą. Kaip laikomasi šios prievolės, domimės kasmet.

Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas reglamentuoja Lietuvos valstybės vėliavą, kitas vėliavas, jų aprašymus, oficialaus naudojimo principus ir tvarką, atsakomybę už vėliavų iškėlimo tvarkos pažeidimus ar vėliavų išniekinimą, vėliavų gamybą ir priežiūrą.

Primename, kad trispalves privaloma iškelti per tris valstybines šventes: Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – vasario 16-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – kovo 11-ąją, Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną – liepos 6-ąją. Šio įstatymo reikalavimo privalo laikytis visi: valstybės ir savivaldybės institucijos, organizacijos, privačios įstaigos, gyventojai. Vėliava turi būti iškelta nuo 7 iki 22 valandos.

Atsakomybę už vėliavų kėlimo tvarkos pažeidimą numato Administracinių nusižengimų kodekso 519 str., kuriame už vėliavų kėlimo tvarkos pažeidimą numatytas įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 12 Eur (juridinių asmenų, išskyrus valstybės ir savivaldybių institucijas ir įstaigas, vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, gyvenamųjų namų savininkams arba už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą atsakingiems asmenims) ir bauda nuo 10 iki 16 Eur (valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims).

Nuoširdžiai kviečiame visus liepos 6-ąją iškelti Lietuvos trispalvę !

Teisės ir civilinės metrikacijos skyrius

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite