TOLIAU GRAŽINKIME ZARASŲ KRAŠTĄ

0
22
min news zrs 444 min news zrs 845 info

Rugpjūčio mėnuo kasmet yra reikšmingas Zarasams, nes rugpjūčio 15 d. švenčiame  Zarasų miesto gimtadienį. Šiemet – jau 516 kartą. Šventinėmis dienomis Zarasus aplanko daugybė miesto svečių, kurie žavisi kasmet vis gražėjančiu miestu, tvarkinga jo aplinka.

Net ir vietos gyventojai jau pastebi, kad kasmet mūsų miestas tampa vis gražesnis ir tvarkingesnis. Tai vyksta visų mūsų – miesto ir rajono gyventojų dėka. Jau akivaizdžiai matyti, kad mieste yra likusi tik nedidelė dalis sklypų, kurių savininkai dar neskuba pasirūpinti savo sklypo švara ir tvarka, nors nuoširdžiai besitvarkančių kaimynų pavyzdžiai turėtų paveikti ir nesitvarkančius. 
 
Kad mūsų kraštas būtų dar tvarkingesnis Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistai tik dar kartą norėtų priminti, kad vadovaudamiesi Zarasų rajono savivaldybės tarybos 2007 m. liepos 26 d. sprendimu Nr. T-91 „Dėl Zarasų rajono savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių patvirtinimo“ patvirtintomis Zarasų rajono savivaldybės miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklėmis, tiek fiziniai, tiek ir juridiniai asmenys, turintys nekilnojamojo turto objektų Zarasų rajone, turi prievolę savarankiškai tvarkyti ir palaikyti švarą jiems priklausančiose teritorijose. Jeigu asmenys neturi galimybių savarankiškai tvarkyti jiems priklausančios teritorijos, jie privalo susitarti su kitais fiziniais ar juridiniais asmenimis dėl tos teritorijos tvarkymo. Asmenys jiems priklausančiose teritorijose privalo: rinkti šiukšles, valyti sąnašas, šienauti žaliąsias vejas, tvarkyti želdinius, rudenį sugrėbti arba sušluoti lapus, surinkti nukritusias šakas, genėti ir karpyti savo teritorijose augančius želdinius.
 
Dėkojame visiems sąžiningai besitvarkantiems sklypų savininkams ir kviečiame visus Zarasų miesto ir rajono gyventojus dar kartą įvertinti tvarką savo sklypuose ir susitvarkyti aplinką artėjant Zarasų miesto gimtadieniui. 
Skyriaus specialistai taip pat informuoja, kad artimiausiu metu yra planuojami švaros ir tvarkos patikrinimai Zarasų miesto bei rajono erdvėse ir  primena, kad patikrinimo metu nustačius teritorijos nesutvarkymo faktą, gali būti taikomos nuobaudos, nustatytos Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnyje.
 
Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite