ĮVYKO PENKTASIS ŠALTUPĖS PIKNIKAS

0
24
IMG 7015

Praėjusį sekmadienį Zarasuose, Šaltupėje penktus metus iš eilės vyko graži šventė – Šaltupės piknikas. Nors šventė dėl lietingo oro įvyko savaitę vėliau nei buvo planuota, norintiems džiaugtis vasara – tai nesujaukė planų. Pikniku praėjusį sekmadienį mėgavosi virš 200 zarasiškių ir miesto svečių. Vaikai strikinėjo ant dviejų didelių ir vieno mažo batuto, dūko putų pursluose, skanavo cukraus vatą ir spragėsius, šypsenėlių stotelėse su Evelinos pagalba , varžėsi SUMO imtynėse, pozavo momentinėms nuotraukoms, čiupinėjo tikrą didelį traktorių, mokėsi keptis ir skanavo picas su Dusetų moterų klubu bei varžėsi įvairiose rungtyse ir laimėjo paspirtukų, ponį ir begalę kitų puikių prizų!

Kas ir kodėl organizuoja Šaltupės pikniką?

Idėja surengti šventę Šaltupėje (ant netoliese esančio kalno) kilo vaikų ratelyje, kai buvome maži Šaltupės vaikai. Būnant vaikais gana dažnai idėjos ir lieka idėjomis. Po gerų dvidešimt metų prisiminus savo vaikišką idėją, pagalvojau, o gal dabar išpildom tą vaikišką idėją? Pasikalbėjau su keliais bendraminčiais iš Šaltupės, kurie iškart sakė „darom!”. Taip 2018m padarėme pirmą pikniką „Ant kalno”. Po metų padarėme antrą ir taip pamažu augom. Augo ne tik piknikas bet ir mūsų vaikai. Nuostabu yra stebėti kiek džiaugsmo galim sukurti vaikams. Apskritai, kaimynystė ir bendruomeniškumas yra didelė jėga. Susibūrus į bendraminčių grupelę galima padaryti labai daug. Norėčiau kad Zarasų krašte vyktų kuo daugiau bendruomeniškų iniciatyvų. Tikrai daug ką galima padaryti ir be projektų. Žinokit pasidaro, kai darai!

Kas finansuoja pikniką?

Čia gal koks projektas? ne.  Nors piknikas ir jo pramogos nemokamos – prie Šaltupės pikniko prisideda patys dalyviai (tie, kurie nori). Nuoširdus AČIŪ tiems, kurie finansiškai prisidėjo prie renginio išlaidų (putų, batutų, vatos, spragėsių): Indrė Bičiuchina-Zubova, Julija Mičiūnienė, Aleksandra Titarenko, Aliona Vainiūnienė, Modestas Stumbrys, Emilija Černiauskaitė-Kiršė, Dalia Banienė, Gintarė Garšanova, Viktorija Udalcova-Okuneva, Agnė Steponavičienė, Gediminas Skeirys, Neringa Merkienė, Agnė Barkė, Augustė Vitienė, Julija Filipova, Jurgita Mikutavičienė, Artūras Strui, Audronė Kostiakovienė, Indrė Kuizinienė, Kęstutis Bagdanavičius, Vilija Bieliauskaitė, Gintaras Žižys, Giedrė Bieliauskaitė, Ieva Gudavičiūtė. Jūsų dėka visi laisvai mėgavomės pikniku kišenėse neieškodami euro ar dviejų.

Padėkos

Piknikas pavyko tik dėl didelio rato įsitraukusių žmonių, kurie tiesiog už „AČIŪ“ prisidėjo įvairiais dalykais. AČIŪ prisidėjusiems dovanėlėmis: Dianai ir Aurelijui Šeržintams už paspirtukus ir labai labai daug prizų, Daivai Šileikienei už knygeles ir smulkius priziukus. Taip pat ačiū tiems, kurie tiesiog atėjo ir savo atneštais prizais papildė prizų fondą! AČIŪ neatlygintinai prisidėjusiems pramogomis: Rasai Juškėnienei už renginio vedimą ir žaidimus, Jurui Juškėnui už renginio įgarsinimą ir muziką, Eglei Vaitkevičienei už SUMO kostiumus, Evelinai Kisielienei už piešimą ant veidukų, Mindaugui Vaitkevičiui (MB Mingava) už galimybę pačiupinėti tikrą traktorių, „VAIKO LAIKAS“ edukatorėms Inai Bardinskienei ir Aleksandrai Titarenko, momentinių nuotraukų rėmėjai – Ingai Miškinienei, Kęstučiui Bagdanavičiui už mažąjį batutą. Už nuostabiai įamžintas viso pikniko akimirkas AČIŪ Audriui Lingei. Už pluoštą nuotraukų taip pat ačiū ir Rimvydui Vaitkevičiui. Ačiū Dusetų moterų klubui už picų kepimo edukaciją! Pikniko metu pramogų paslaugas teikė Kidsparty.lt (batutai, vata, spragėsiai) ir Ugniessokis.lt (putos). Visas nuotraukas galite rasti ir pamatyti socialiniame tinkle Facebook su grotažyme #ŠaltupėsPiknikas. AČIŪ nuostabiems pikniko kaimynams (Vilkauskams, Gudavičiams bei super draugiškiems Zamariams) už pagalbą elektra, vandeniu. Taip pat AČIŪ šalia esantiems (Pupeikio ir Šyvoko) servisams kad buvo pasiruošę paskolinti elektros (neprireikė, bet vistiek ačiū už šansą). AČIŪ UAB Zarasų komunalininkas už konteinerį ir talpas putų patrankos vandeniui. AČIŪ visiems dalyvavusiems ir padėjusiems pasiruošti bei susitvarkyti! Iki kitų metų!

Šaltupės pikniko iniciatorė

Aurelija Trimonytė

295681616 10228282857082781 1036787019694855070 n

295958401 10228282859922852 8285468105553467090 n

296910343 10228283959950352 6361066186371494092 n

IMG 7060

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite