FESTIVALIS „VASARĄ KAIME“

0
18
1

Rugpjūčio 6 dieną Turmante vyko  kasmetinis ir jau tradicija tapęs festivalis „Vasarą kaime“. Susirinko svečiai ne tik iš Zarasų apylinkių, bet ir iš Visagino ir Latvijos. Jie visi atsivežė labai gerą nuotaiką, kuri praskaidrino lietingą popietę žavia vaivorykšte.

Šių metų šventės šūkis „Čia mano gimtinė – čia mano namai“ kvietė visus svečius dalyvauti dviračių žygyje ir aplankyti Pirmojo pasaulinio karo ekspoziciją Turmanto karo muziejuje.  Dėkojame Ramūnui Keršiui už Turmanto krašto vardo garsinimą ir istorinės atminties išsaugojimą.

18 val. prasidėjo šventinis koncertas su nuostabia daina „Europos vidury“.

Šventėje dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminas Kuzmickas, Zarasų rajono savivaldybės tarybos narys Ignas Zavadskas, Viešosios įstaigos Zarasų turizmo ir verslo informacijos centro projektų vadovas Ramūnas Keršys. Sveikinimo žodį tarė Turmanto seniūnijos seniūnas Stanislovas Stankevičius. Lietuvos Lenkų sąjungos Zarasų rajono  pirmininkė Teresa Narkevičienė įteikė gėles organizatoriams ir dėkojo visiems atvykusiems į šventę. Vilhelminas Kuzmickas įteikė padėkos raštą Tatjanai Jermolajevai už aktyvią kultūrinę veiklą.

Turmantiškius linksmino Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro Smalvų ir Samanių kapelos, Turmanto saviveiklininkai: Moterų vokalinis ansamblis „Sidabro gija“, vokalinis instrumentinis ansamblis „Viatur“, linijinių šokių grupė, jaunimo šokių grupė, solistai Anastasija ir Marija Makarovos, Vera Pupel, Valerijus Bogomolnikovas, Olga Filipova, Nadežda Ivanova ir Jelena Račkauskienė.

21 val. koncertavo muzikinė grupė „Bičiuliai“.  Šventės svečiai linksminosi, šoko, dainavo kartu su jaunais ir labai energingais atlikėjais. Šventę pratęsė diskoteka.

Dėkojame visiems rėmėjams: Zarasų rajono savivaldybei, Zarasų rajono savivaldybės kultūros centrui, Turmanto seniūnijai, Zarasų automobilių sporto klubo „Akseleratorius“ vadovui Arvydui Petkevičiui.

Nuoširdų ačiū norime tarti darbuotojams, visiems turmantiškiams, svečiams, kurie savo gražiu darbu ar patarimu padėjote sukurti nuostabią šventę. Nuoširdus ačiū !!!

Fotografijos V. Jermolajevo

2

3

4

5

6

7

8

9

10

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite