MEDICINA ZARASUOSE

0
67
medicina zarasusuose

Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo mintimis apie didelę dalį rajono gyventojų sujaudinusi ir nemažą pasipiktinimą sukėlusį šeimos gydytojo V.Smalskio atleidimą iš darbo. Rajono gyventojų mylimas daktaras buvo atleistas už tai, kad net savo atostogų dienomis patardavo ligoniams ir išrašydavo būtiniausius vaistus. Atrodytu tik džiaugtis reikia, kad yra žmonių kurie neskaičiuoja savo darbo valandų ir į pagalbą yra pasiruošę ateiti bet kada. Deja bet vadovams tai netinka, jiems matyt atrodo visiškai normalu, kai pas šeimos gydytoją gali patekti ne tada kai susirgai, bet po dviejų ar trijų savaičių.

Labai nesmagu matyti, kai taip trūkstant gydytojų rajone, vadovai ne tik nejieško kaip pritraukti naujų, bet jau ir esamus vęja lauk už tai, kad jie per daug dirba. Norisi priminti, kad didžioji dalis dabartinių gydytojų Zarasuose jau senai pasieke pensiinį amžių, o medicinos įstaigų ir rajono vadovai nedaro jokių žingsnių, kad šia situaciją keisti, o net atvirkščiai del savo nesuptratimo, ar savo neaiškių ambicijų specialiai tam kenkia. Nesnai iš PSPC buvo atleistas gydytojas didžiąja dalimi tik dėl to, kad jis blogai kalbėjo lietuviškai, nors ir buvo puikus specialistas. Dabar atleistas V. Smalskis dėl to, kad ir nedarbo metu padėjinėjo žmonėm. Taip pat noriu paminėti atvejį kurio dar matyti daugelis nežino, kad Zarasų vadovai nesutiko prisidėti finansiškai prie jaunos gydytojos mokslų kuri greitu metu taps šeimos gydytoja ir save sieja su Zarasais, nes gimusi ir augusi mūsų rajone, bei planuoja čia gyventi, neminėsiu šios jaunos specialistės pavardės, nes nesu su ją to suderinęs, o kaip nors pakenkti mūsų rajonui taip reikalingam būsimam specialistui nesinori. Beja kaimyninio rajono vadovai šią jauną būsimą šeimos gydytoją priėmė išskėstomis rankomis.

Po tokių atvejų, kai iš darbo išmetami jau senai dirbantys gydytojai ir nenorima priimti jaunų gydytojų nusprendusių savo ateitį sieti su Zarasais norisi išgirsti ir tuos, švelniai tariant, netinkamus sprendimus priimančių vadovų nuomone, atsakymą. Beja ne tik įstaigos vadovų, bet nemažiau įdomu būtų sužinoti kodėl tyli rajono vadovai, taip stipriai gyventojus jaudinančiu klausimu. Panašu, kad rajono vadovai užėmę stručio poziciją, įkišę galvą į smėlį ir galvodami, kad tokioje pozoje juos aplenks visi nepatogūs klausimai. Na, o praėjus kažkiek laiko, matyt rajono vadovai parašys jog kiekvienoje įstaigoje sprendimus priima įstaigos vadovai, o jie čia visiškai neprieko. Bet užbėgdamas už akių tokiems atsakymams pasakysiu, kad visų savivaldybės įstaigų vadovai tiesiogiai pavaldūs merui, beje PSPC turi ir stebėtojų tarybą kurioje yra deleguoti rajono tarybos nariai ir administracijos darbuotojai, todėl bandimas sakyti, kad mes čia ne prie ko, netinka.

Šiuo metu šalyje vyksta sveikatos įstaigų reforma, o tiksliau, mano nuomone, nemažos dalies sveikatos įstaigų rajonuose naikinimas. Visos šalies sveikatos įstaigų griovimu užsiima konservatoriai. Na o, Zarasų sveikatos įstaigų silpninimu atleidinėjant senus ir nepriimant naujų gydytojų prie konservatorių prisideda ir Zarasų rajono vadovai socialdemokratai, nes būtent jie drauge jau antra kadencija vadovauja Zarasams.

Ponas mere, jei dar liko nors truputis sąžinės, ištaisykite šią klaidą, pasistenkite, kad Zarasai neprarastu gerbiamo šeimos gydytojo, o gal dar pavyktų pritraukti ir mano minėtą jauną, besimokančią šeimos gydytoją.

P.s. šiuo metu internetinėje erdvėje matau viešus socialdemokratų pareiškimus, kad jie nepritaria gydytojo V.Smalskio atleidimui, o meras sukūrė kažkokią mistinę darbo grupę kuri tirs šį atvejį, Mieli ponai, nustokite viską “vynioti į vatą“ ir pasakykite tiesą, jog Gusevas, V.Smalskio prašymu buvo su juos susitikęs ir kaip įprasta nieko nedaro, bet tik darbo grupiu kurimu imituoja darbą, nors sprendimus galėtų priimti čia ir dabar.

Kalbėjau asmeniškai su gydytoju V. Smalskiu ir jis prisiimdamas atsakomybę bei nuoširdžiai besirupindamas savo pacientais nusprendė, kad dar bandys kovoti, teistis su vadovais vien tik tam, kad nepalikti savo pacientų. Gerbiu ir džiaugiuosi jo sprendimu, nes visi suprantame, kad daktarui susirasti darbą sunkumų nesukels, o štai surasti daktarą yra nepalyginamai sunkiau.

Zarasų miesto bendruomenės pirmininkas Rimvydas Podolskis. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite