MOKYKLA SUŠVITO NUO MOKINIŲ ŠURMULIO

0
26
1

Kai laukuose nebelieka gandrų, o darželiuose pražysta kardeliai ir astrai, Rugsėjis kasmet plačiai atveria mokslo metų vartus, pakviesdamas į Mokslo ir Žinių pasaulį tuos, kuriems priklauso mūsų ateitis. Laimingiausias – kuriantis ir besimokantis vaikas.

Zarasų profesinės mokyklos gėlynai šiai šventei pasipuošė nepaprasto grožio žiedais ir ryškiomis spalvomis, stebinančiomis ne tik atvykusius, bet ir rudenin nyrančią saulę.

Mokslo metų pradžia – ne tik dalyvavimas šv. Mišiose Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje; bet ir Silvijos Ruzgaitės atliekamos dainos, kuriose ne tik pulsavo gaivūs vakarykštės vasaros įspūdžiai, bet ir priminimas apie kelią; prasmingos mintys: „Kiekviena rugsėjo 1-oji – tai tarsi nauji metai, kuriems prasidėjus planuojame, kuriame ir pildome savo gyvenimo dienoraštį“.

Mokyklos direktorė Nijolė Guobienė, sveikindama mokyklos bendruomenę, akcentavo: „Kad ši diena būtų džiugi ir šurmulinga diena ne tik mokykloje, bet ir šeimoje, nes čia yra formuojami jauno žmogaus gyvenimo pagrindai, požiūris į pagrindines vertybes: pagarbą, atsakomybę, kilnumą. Ji kvietė visus tėvus aktyviai bendradarbiauti su mokykla, o mokytojus būti atidžiais – pastebėti vaikų talentus“.

Linkint sklandaus, kūrybingo ir sėkmingo darbo, plojimais ir gėlių žiedais pasveikinti nauji dalykų ir profesijos mokytojai: Donata Vasiliauskaitė, Inga Gikienė, Aušra Mačiulytė, Dovilė Vitkevičiūtė, Tomas Gurskas bei Raimundas Mieliūnas.

Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjas švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminas Kuzmickas ne tik perdavė Zarasų mero Nikolajaus Gusevo sveikinimus, bet ir pabrėžė, jog Rugsėjo šurmulio šiandien neįmanoma nepastebėti – jau nuo ankstyvo ryto šurmuliuoja visas mikrorajonas; jis išreiškė viltį, jog žinių grūdai, Mokytojų sėjami visus mokslo metus, pavasarį duos gausų, gražų ir gerą derlių.

Lietuvos Respublikos Seimo nario Algimanto Dumbravos sveikinimą perskaitė patarėja Regina Račkauskienė, linkėdama Mokyklai ne tik pasiekti visų užsibrėžtų tikslų, bet visada būti Gėrio ir Grožio dirbtuve.

Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios kun. dekanas Vydas Juškėnas pabrėžė, kad šie mokslo metai būtų pilni vilties, išminties, pasitikėjimo ir draugiškumo. „Ieškokite deimantų, kurie virsta išmintimi, o angelas visada tegu globos Jūsų bendruomenę“.

Lilija Zajančkauskienė, direktorės pavaduotoja ugdymui dėkojo visiems, šiais mokslo metais pasirinkusiems Zarasų profesinę mokyklą, ir kvietė mokinius į klases, kuriose jau laukė klasių auklėtojai.

Mokiniams, susirinkus į klases, mokykla sušvito nuo pasiilgto šurmulio, šypsenų ir švytinčių akių. „Mokslo metai jau prasidėjo!“, – kartojo kiekvienas gėlės žiedas ir jau gelstantys prie mokyklos medžiai.

Parengė Giedrė Mičiūnienė

Nuotraukos Simonos Matusevičiūtės

2

3

4

5

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite