MERAS SIŪLO GINČĄ SPRĘSTI TAIKIAI

0
26
zarasai logo

Zarasų rajono savivaldybės meras N. Gusevas: Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centre situacija nenormali. Šeimos gydytojas Virginijus Smalskis turi būti gražintas į šeimos gydytojo pareigas.

Plačiai Zarasų krašto visuomenėje nuskambėjo Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus Audronio Barisevičiaus sprendimas atleisti iš pareigų šeimos gydytoją Virginijų Smalskį. Šį veiksmą neigiamai vertino įvairios visuomenės grupės, įvairios politinės jėgos, paties gydytojo pacientai. Zarasų savivaldybėje buvo ir dabar yra renkami parašai, kuriuose prašoma spręsti susiklosčiusią padėtį, kai kurie pacientai pasiryžę palikti Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centrą ir persiregistruoti į Visaginą.

Nedariau karštų ir skubotų išvadų, kol nebuvo situacija išnagrinėta savivaldybės institucijų atstovų, išklausytos abi pusės. Asmeniškai susitikau su Audroniu Barisevičiumi ir su jo atleistu gydytoju Virginijumi Smalskiu.

Mano nuomone, šiais laikais yra per didelė prabanga taip mėtytis gydytojais ir medicinos darbuotojais. Ypatingai gerai dirbančiais ir visuomenėje (pacientų tarpe) palankiai vertinamais. Nuo to kenčia Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro darbo kokybė. Sumažėjus šeimos gydytojų skaičiui, esantiems gydytojams buvo perskirstytas ir padidėjo darbo krūvis. Pacientams ilgėja patekimo laikas pas priskirtą šeimos gydytoją. O tai didelis nepatogumas ir grėsmė negauti tinkamų sveikatos priežiūros paslaugų mūsų krašto gyventojams. Sulaukiau ne vieno gyventojų skundo, kad dabar pas šeimos gydytoją užsiregistravus galima patekti tik po mėnesio.

Padėtis nenormali, sudaryta komisija vertinti susiklosčiusią padėtį, konstatavo, kad galima įžvelgti šališkumą vertinant ir sprendžiant dėl gydytojo Virginijaus Smalskio darbo bei, kad priimant sprendimą dėl šio gydytojo darbo pareigų pažeidimo (ir jo atleidimo) buvo padaryti procedūriniai pažeidimai. Sprendimas dėl Virginijaus Smalskio pažeidimo buvo priimtas, nesilaikant LR darbo kodekso 58 straipsnyje nustatytų terminų, o paskirta nuobauda neproporcinga padarytam pažeidimui.

Pritariu komisijos nuomonei ir todėl siūlau spręsti ginčą taikiai – Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui A. Barisevičiui, panaikinant sprendimą dėl gydytojo Virginijaus Smalskio atleidimo iš pareigų ir jo grąžinimo į eitas gydytojo pareigas Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centre, išmokant kompensaciją už priverstinę prastovą.

Kadangi komisijos atstovai įžvelgė šališkumo apraiškų, su Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro steigėjais – tarybos nariais – svarstysime klausimą dėl Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro veiklos audito, kad tokie dalykai daugiau nepasikartotų. O gydytojai turėtų orias sąlygas dirbti savo darbą ir gydyti pacientus, o ne turėtų aiškintis dėl vienos ar kitos „šališkos“ biurokratinės procedūros.
 

Rajono Savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite