SU KIEKVIENA KNYGA – ŪGTELI KARTA!

0
21
Knygų startas 1

Nuo 2021 m. pab. startavo labai graži iniciatyva – projektas „Knygų startas“, kurio metu Lietuvos naujagimiams ir jų tėveliams dovanojamas ankstyvojo skaitymo skatinimo lauknešėlis.

Lauknešėlį gauna visuose Lietuvos ligoninių gimdymo skyriuose. Jame rasite Indrės Zalieckienės knygelę „Kapt kapt kapt“, atitinkančią 0–3 metų vaikų galimybes ir poreikius, Nacionalinės bibliotekos skaitymo specialistų parengtus patarimus tėvams, kaip skaityti su vaiku, spalvingus skirtukus bei skrajutę. Su šia skrajute kviečiame atvykti į Zarasų rajono savivaldybės viešąją biblioteką ir atsiimti pirmąjį skaitytojo pažymėjimą nemokamai. Visos priemonės pateikiamos specialioje „Knygų starto“ kuprinėlėje, kurią ateityje vaikas galės panaudoti eidamas į biblioteką.

Kodėl ankstyvasis skaitymas toks svarbus?

Neurologiniu požiūriu pirmi treji vaiko gyvenimo metai yra ypač svarbūs jo raidai. Šiuo laikotarpiu smegenys ima pratintis prie kalbos. Moksliniai tyrimai patvirtina, kad žmogus galėtų labiau atskleisti savo potencialą, nuo pirmų dienų jis turi augti kuo turtingesnėje kalbinėje aplinkoje. Skaitymas – vienas iš būdų šią aplinką kokybiškai praturtinti. Jis lavina vaiko gebėjimus aiškiai reikšti mintis, treniruoja mąstymą, atmintį ir vaizduotę, moko sutelkti dėmesį, skatina kūrybiškumą ir dar begalę kitų nepaprastai svarbių įgūdžių. Todėl ypač svarbu vaikus su knyga ir skaitymu supažindinti jau nuo pirmų gyvenimo dienų. 

Projekto globėja – Diana Nausėdienė.

Projektą įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Skaitymo skatinimo programą koordinuoja ir jos įgyvendinimo stebėseną atlieka Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Projekto partneriai: Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Knygų startas 1

Knygų startas 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite