DAR VIENAS SUKČIAVIMO BŪDAS ZARASUOSE!

0
19
sukciavimas pav

Pastaruoju metu iš Zarasų rajono gyventojų gaunama daug informacijos apie tai, kad romų tautybės asmenys važinėja po Zarasų rajono kaimus ir siūlo nelegaliai atlikti statybų ar remonto darbus.

Įprastai „sukčiai-meistrai” atvyksta automobiliu su Latvijos ar Ukrainos registracijos numeriais ir apsimeta šių šalių piliečiais. Dažnai gyventojų klausinėja svarbios informacijos: kas su kuo gyvena, kaip dažnai atvyksta jų artimieji ir pan. Siūlydami statybines paslaugas, „sukčiai” nori patekti į gyventojų gyvenamąsias patalpas ir jas apžiūrėti.

Policijos pareigūnai primena, kad:

  • samdydami meistrus statybų, remonto darbams pirmiausia turite sudaryti oficialią remonto darbų sutartį, kurioje būtų nurodyti darbus atliksiančio meistro duomenys, kontaktai, už kokią sumą ir kokius darbus atliks;
  • jei samdote užsienio šalių piliečius, būtinai patikrinkite jų dokumentus, taip pat ar jie turi leidimą dirbti Lietuvoje. Duomenis fiksuokite;
  • nepalikite darbuotojų be priežiūros net ir trumpam, sutarkite į kokias patalpas, pvz virtuvę, WC gali užeiti, o į kokias ne;
  • nelaikykite brangių daiktų, pinigų lengvai pasiekiamose vietose.

Atminkite, kad įsileisdami į namus nepažįstamus žmones, nepatikrinę jų duomenų ir patikėdami atlikti jiems nelegalius remonto darbus, rizikuojate nukentėti finansiškai.

Būkite budrūs, saugokite savo turtą. Neįsileiskite nepažįstamų, įtartinų asmenų į savo namus, nesuteikite jiems informacijos, kurią būtų galima panaudoti planuojant vagystę ar kitas nusikalstamas veikas. Pastebėję asmenis, siūlančius nelegalias statybų, remonto paslaugas informuokite apie tai policiją skubios pagalbos telefono numeriu 112.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato

Zarasų rajono policijos komisariato informacija

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite