TIBERIADOS BENDRUOMENĖ ĮGYVENDINO PROJEKTĄ „TARPTAUTINĖS JAUNIMO STOVYKLOS „IEŠKAU SAVO BROLIŲ“ ORGANIZAVIMAS“

0
18
mid news zrs 932 293290904 7709505865787206 470661977693293021 n

Liepos 4–10 d. Baltriškių kaime, Zarasų rajone vyko tarptautinė jaunimo stovyklą „Ieškau savo brolių“. Džiugu, kad ši stovykla, kuri organizuojama jau trečiąjį kartą, pirmą kartą atkeliavo į Lietuvą minint Europos ir Lietuvos jaunimo bei savanorystės metus.

Stovykloje dalyvavo apie 300 jaunų žmonių nuo 16 iki 30 metų amžiaus iš 18 valstybių, iš visų kontinentų. Stovyklos metu jaunimas buvo kviečiamas patirti tarptautinę brolystę, buvo nagrinėjamos šiuolaikinės visuomenės problemos (karas Ukrainoje, pabėgėlių ir pandemijos problematika), jaunimas buvo supažindinamas su Lietuvos kultūra, amatais ir istorija, ugdė savo asmenybę, gilinosi į tikėjimą mokymų ir liudijimų metu, drauge meldėsi ir turiningai leido laiką. Stovykla buvo atvira visiems, kurie ieško prasmės ir yra atviri tarptautiniam bendravimui, siekiant mažinti tautinę ir rasinę jaunuolių diskriminaciją. Svarbu ir reikšminga, kad stovyklų metu prie jų organizavimo ir vykdymo aktyviai prisijungė savanoriai tiek iš Zarasų rajono, tiek iš kitų miestų, kas didina savanorystės reikšmę ir prasmę.

Tarptautinės stovyklos organizavimas pareikalavo nemažų finansinių resursų. Tiberiados bendruomenė dėkinga Zarasų rajono savivaldybei už skirtą dalinį finansavimą lauko paviljonų nuomai, kurie buvo reikalingi stovyklos veikloms ir dalyvių maitinimui.

Tiberiados bendruomenė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite